De două ori mai multe înmatriculări de maşini second-hand, în primele cinci luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
masini second hand_getty

Numărul înmatriculărilor de maşini second-hand a ajuns, în România, în primele cinci luni ale anului, la 214.318 unităţi. Acesta s-a dublat, astfel, faţă de aceeaşi perioadă din anul 2016, când se înregistrau 111.590 de unităţi, relevă statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Conform datelor statistice consultate de Agerpres, numai la nivelul lunii mai din acest an, înmatriculările de autoturisme second-hand au consemnat un salt de peste două ori (+105,32%), comparativ cu primele cinci luni din anul anterior, până la 47.051 de exemplare.

În intervalul ianuarie - mai 2017, cele mai multe autoturisme rulate înmatriculate au fost din gama Volkswagen (56.090 unităţi, +78,05% faţă de primele cinci luni din anul anterior). La polul opus, cu cele mai puţine înmatriculări de autoturisme second hand, se află: Aston Martin, GWM şi Lamborghini.

Pe de altă parte, conform DRPCIV, în ceea priveşte înmatriculările de autovehicule noi, în primele cinci luni din 2017, s-a înregistrat o creştere de 23,30%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 36.968 de unităţi.

La finele anului trecut, parcul auto naţional din România a depăşit 7 milioane de autovehicule, în creştere cu 6,21% faţă de anul anterior. Din acest total, peste 1,25 de milioane erau înmatriculate în Bucureşti (circa 18% din total).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite