Cum a evoluat „România educată”. Economist de top: „Acum 20 de ani Pro TV difuza concerte U2, azi manelele sunt peste tot”

0
Publicat:

România s-a schimbat enorm în ultimele două decenii, în bine și în rău. Integrarea în NATO și UE a asigurat securitatea țării și a dus la creșterea nivelului de trai. În schimb, independent de aceste reușite importante și strategice, societatea nu a evoluat mereu în direcția ideală.

Klaus Iohannis - România Educată / FOTO Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis - România Educată / FOTO Inquam Photos / George Călin

Cunoscutul economist Radu Georgescu a observat că, din punct de vedere cultural, România nu a evoluat neapărat în direcția potrivită. Deși au existat proiecte, unele politicianiste și lansate cu mare pompă, educația și cultura au rămas cenușăresele unei societăți consumatoare, dar care nu dă dovadă întodeauna de rafinament.

„Cum a evoluat România educată. Acum 20 de ani toată lumea se uită în fiecare seară la Seinfeld. Azi mulți oameni se uită în fiecare seară la Insula Iubirii. Acum 20 de ani Pro TV difuza concerte live cu U2 și Rolling Stones. Azi manelele sunt peste tot. Acum 20 de ani la parterul blocurilor erau magazine cu calculatoare și librării. Azi sunt săli de pariuri sportive și păcănele. Acum 20 de ani George Pruteanu ne spunea la TV în fiecare seară cum să vorbim și să scriem corect. Azi văd în fiecare zi emailuri cu greșeli gramaticale”, a scris economistul pe Facebook.

Există, totuși, loc și pentru speranță, lasă el de înțeles. „Ieri am analizat datele financiare pentru un business din educație. Am prezentat datele financiare din P&L-ul firmei eucom.ro către Delia Dragomir și Silviu Dragomir. Eucom este cea mai mare firma din România care livrează cursuri de limbi străine către companii. Într-un ocean de discuții despre Insula Iubirii, manele și pacanele, noi, cei care încă ne mai uităm la Seinfeld. Cei care mergem la concerte cu chitare și tobe. Cei care citim cărți. Avem obligația să explicăm că Insula Iubirii, manelele și pacanelele nu au nicio legătură cu educația”, a încheiat Radu Georgescu.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite