Croaţia spune că regiunile sale vor atinge nivelul mediu de dezvoltare al ţărilor UE până în 2030

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prim-ministrul Republicii Andrey Plenkovich a remarcat că potenţialul fiscal al statului a crescut cu 78% în ultimii trei ani.

Regiunile croate ar trebui să atingă nivelul mediu de dezvoltare al ţărilor Uniunii Europene până în 2030. Această opinie a fost exprimată luni în timpul unei călătorii în judeţul Lichko-Sensky (o unitate administrativ-teritorială a ţării în partea de nord-vest) de către prim-ministrul republicii Andrei Plenkovic.

„Graţie politicii de dezvoltare regională şi de coeziune a UE, regiunile croate vor atinge nivelul mediu de dezvoltare al ţărilor comunităţii europene până în 2030”, a subliniat Plenkovic.

În acelaşi timp, şeful guvernului croat a atras atenţia asupra dinamicii de dezvoltare a regiunii pe care a vizitat-o.

„În procesul de descentralizare, această regiune a devenit mai puternică din punct de vedere al funcţionalităţii în ultimii trei ani, potenţialul său fiscal a crescut cu 78%”, a spus Plenkovic. „Cooperarea dintre regiune şi guvern este, de asemenea, eficientă şi puternică, deoarece e dovedită, în special, de faptul că, în timpul crizei pandemice, 5.000 de locuri de muncă au fost salvate de 1.144 de angajatori cu fonduri de la bugetul de stat”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite