Comvex a implementat cel mai modern terminal portuar de cereale din ţară. Compania poate recepţiona peste 500 de autocamioane pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comvex-terminal-portuar-cereale.jpg

Comvex a implementat cel mai modern terminal portuar de cereale din ţară, astfel încât poate recepţiona peste 500 de autocamioane pe zi, a informat Bento, o companie românească specializată în soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud.

Bento – Intellectually Curious (BVB: BENTO) a implementat soluţia Bento Grânar în cadrul Comvex, cel mai modern terminal portuar de cereale din ţară. Prin intermediul acestei soluţii au fost simplificate şi automatizate toate operaţiunile de recepţie, depozitare şi gestiune a stocurilor de cereale ale Comvex, iar capacităţile de recepţie în cadrul companiei au crescut la peste 500 de autocamioane cu cereale pe zi.  

„Agricultura reprezintă un sector economic vital pentru dezvoltarea României. Bento Grânar este un produs pe care l-am creat şi dezvoltat cu scopul de a veni în sprijinul agriculturii româneşti. Prin Bento Grânar inovăm tot ceea ce înseamnă managementul depozitării de cereale, deoarece este necesar ca în viitorul apropiat, capacitatea de depozitare a României să crească şi să fie în linie cu nevoile curente ale fermierilor. Soluţia noastră digitalizează fermele agricole în vederea optimizării costurilor acestora prin urmărirea tuturor proceselor specifice, de la recepţia la livrarea cerealelor în cadrul silozurilor şi creşterea capacităţii de recepţie a unei companii fără a fi nevoie de angajaţi în plus.

Proiectul implementat în cadrul Comvex a fost pus în producţie în urmă cu doi ani de zile, de atunci compania reuşind să îşi mărească capacitatea de recepţie şi să îşi reducă costurile de management a operaţiunilor de recepţie, depozitare şi gestiune a stocurilor de cereale cu 20%. Le mulţumim celor de la Comvex pentru încrederea acordată echipei noastre şi colaborarea productivă pe care o avem zi de zi,” a declarat Vlad Bodea, co-fondator Bento.    

Bento Grânar este un produs de management dezvoltat de echipa Bento care se adresează în mod special deţinătorilor de silozuri, magazii sau depozite de cereale cu capacitate mare de stocare „in land” sau terminale portuare, a căror activitate presupune managementul contractelor pentru gestionarea cantităţii şi calităţii cerealelor depozitate. În cadrul Comvex, Bento Grânar simplifică şi automatizează toate operaţiunile de recepţie, depozitare şi gestiune a stocurilor de cereale şi generează toate documentele legale privind gestiunea de stocuri de cereale, precum BCA, tichet de cântar, SRC, AJG, situaţii de stoc pe clienţi, produse, mijloace de transport etc. 

De-a lungul timpului, soluţia implementată de Bento a fost personalizată conform nevoilor Comvex, prin realizarea unor interfaţări cu multiple sisteme din cadrul Comvex. O astfel de integrare a fost realizată cu aparatele de laborator, Bento Grânar preluând automat valorile pentru analiza tuturor mărfurilor care intră în siloz, prin care se află umiditatea produsului, masa hectolitrică, procentul corpurilor străine etc, fiind astfel minimizat timpul de prelucrare a acestor date. De asemenea, în cadrul aplicaţiei au fost adăugate funcţionalităţi precum recepţia cerealelor prin intermediul barjelor şi livrarea acestora prin intermediul navelor. 

„Terminalul de Cereale COMVEX, cel mai modern terminal din zona Mării Negre, a avut nevoie de o aplicaţie personalizată de ultimă generaţie pentru managementul gestiunilor clienţilor, o aplicaţie integrată cu sistemele de automatizare high-tech. Colaborarea Bento – Comvex a început în anul 2019 şi a avut ca rezultat o aplicaţie personalizată Bento Grânar, care a îmbunătăţit semnificativ funcţionalitatea generală a Terminalului de Cereale COMVEX, oferind astfel noi beneficii pentru COMVEX. Le mulţumim celor de la Bento pentru un produs benefic şi fiabil,” a declarat Viorel Panait, Preşedintele Consiliului de Administraţie şi Director General al Comvex.   

În realizarea acestui proiect a fost implicată o echipă multidisciplinară formată din manager de proiect, analişti de business, dezvoltatori software şi testeri care au personalizat Bento Grânar conform specificaţiilor transmise de Comvex. În prezent, proiectul se află în faza post-implementare, care implică atât activităţi de mentenanţă, servicii suport tehnic standard şi non-standard, monitorizare şi prevenţie, precum şi implementări noi pe măsură ce apar anumite nevoi de dezvoltare din partea Comvex. 

Începând cu data de 16 martie 2022, Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilităţi, telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii. 

Bento – Intellectually Curious este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud. De-a lungul celor peste 17 ani de experienţă, Bento a dezvoltat şi implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaţionale din România, SUA şi Elveţia. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare şi mentenanţă care au capacitatea de a transforma idei, concepte şi nevoi în soluţii adaptate cerinţelor fiecărui client în parte. Mizând pe experienţa acumulată în optimizarea şi digitizarea proceselor operaţionale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluţiile Mobile Device Management, Field Service Management şi Smart Metering, utilizate în special de companiile active în energie şi utilităţi. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE şi CISCO. 

COMVEX S.A. a fost înfiinţată în anul 1991, fiind cel mai mare terminal specializat în operarea materiilor prime solide vrac din arealul Mării Negre, acoperind o suprafaţă de 700.386 mp în sudul Portului Constanţa, România.

Terminalul COMVEX este lider pe piaţă, specializat în manipularea, depozitarea şi transbordarea materiilor prime solide vrac cum ar fi: minereuri de fier, carbuni, cocs, bauxită, dispunând de facilităţi complete şi moderne de operare situate în Portul Constanţa.

COMVEX este singurul terminal pentru operarea marfurilor solide vrac din arealul Mării Negre ce are posibilitatea de a acosta nave tip “cape size” de mare capacitate (până la 220.000 tdw), având un front de descărcare la cheul maritim format din 5 dane cu o lungime totală de 1.400 metri şi adâncime a apei cuprinsă între 10,8 şi 18,5 metri. De asemenea, Terminalul beneficiază de o bună poziţie geografică având acces la reţeaua de căi navigabile ce include Dunărea, aflându-se în imediata vecinătate a capătului estic al Canalului Dunăre – Marea Neagră, care conferă Portului Constanţa şi caracterul de port fluvial la Dunăre.

Datorită localizării şi posibilităţii excelente de acces către zonele industriale ale Europei, COMVEX oferă furnizorilor de materii prime din Australia, Brazilia, India, Africa, SUA şi Canada, posibilitatea de a livra “just in time” materiile prime către zonele industriale din România, Ungaria, Austria, Ucraina, Bulgaria şi Serbia.

Pe lângă Terminalul de Minerale existent, COMVEX a dezvoltat un Terminal de Cereale în Dana 80, pe o suprafaţă de aproximativ 60.000 mp. Locaţia oferă avantaje logistice importante, respectiv: cea mai adâncă dană din Marea Neagră, vecinătatea cu terminalul de barje (proximitatea cu Canalul Dunăre-Marea Neagră), pentru transport fluvial din ţările limitrofe Dunării, acces direct şi uşor la calea ferată, distanţă scurtă şi acces direct la autostrada A2. Astfel, COMVEX poate oferi/oferă producătorilor de cereale din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria posibilitatea livrării producţiei obţinute pe nave de mare capacitate, 100.000 – 120.000 tdw.

Societatea are implementat un sistem de management integrat, fiind certificată pe standardele de management al calităţii ISO 9001:2015, sistemul de management de mediu conform ISO 14001:2015 şi sistemul de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale conform ISO 45001:2018. În plus, Terminalul de Cereale este certificat pe standardul ISO 22000:2018 (sistem de management al siguranţei alimentelor). De asemenea, respectă cerinţele Codului Internaţional pentru Securitatea Navelor şi Facilităţilor Portuare (ISPS).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite