Chinezii de la ZTE şi-au schimbat „azimutul“: în locul Constanţei, vor investi la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare companie chineză din domeniul telecomunicaţiilor, ZTE Corporation, este interesată să investească în judeţul Hunedoara. Reprezentanţii diviziei româneşti ai ZTE anunţă că vor renunţa la o investiţie în judeţul Constanţa în favoarea dezvoltării unor „proiecte de succes“ în municipiul Hunedoara.

Directorul general al diviziei româneşti a companiei ZTE - China - a participat la o vizită de busines desfăşurată la Deva şi la Hunedoara la invitaţia preşedintelui Camerei de comerţ şi Industrie a judeţului, Viorel Arion. La întâlniri au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, dar şi oameni de afaceri. Aceştia au aflat, astfel, că partenerii chinezi sunt gata să investească în infrastructura de telecomunicaţii, dar şi în deschiderea unei linii de producţie de componente electronice.

Componente High Tech 'Made in Hunedoara'

Laurean Vintilă, director general ZTE Romania, a declarat: „Sincer să fiu, pe agenda mea era Constanţa, însă văzând ceea ce se întâmplă în judeţul Hunedoara sunt mai mult decât determinat să iau în considerare acest judeţ cu ceea ce reprezintă din punctul de vedere al industriei, al experienţei oamenilor şi al dorinţei lor de a lucra. Avem deja un precedent cu cei care asamblează biciclete şi consider că nu este o foarte mare diferenţă între zona de telecomunicaţii şi cea reprezentată de sectorul moto-velo“.
Reprezentanţii corporaţiei chineze spun că, pentru început, linia de producţie ar putea oferi câteva sute de locuri de muncă. Domeniul de actvitate este reprezentat de asamblarea de componente pentru producţia de tablete, routere, telefoane mobile, modemuri şi alte echipamente de telecomunicaţii.

Dotări de vârf pentru studenţii din Timişoara şi Hunedoara

Viorel Arion, şeful Camerei de Comerţ Hunedoara, a subliniat că ZTE este o corporaţie foarte puternică şi că „trebuie să ţinem cont de parteneriatul pe care Ambasada Chinei ni-l propune în aceste momente“.
„Hunedoara are nevoie de astfel de mari companii care să investească aici şi iată că primul rezultat l-am avut zilele acestea prin vocea directorului general al acestei corporaţii. El s-a oferit să doteze laboratoratoarele de informatică ale Universităţii Politehnice din Timişoara, inclusiv Facultatea de Inginerie din Hunedoara“, a mai spus şeful Camerei de Comerţ Hunedoara.
Oaspeţii Camerei de Comerţ şi Industrie au vizitat şi fabrica de asamblare a bicicletelor de la Sântuhalm - o investiţie chineză de succes în judeţul Hunedoara, care a creat până în prezent peste 700 de locuri de muncă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite