China „produce” mai repede şi mai mulţi miliardari decât SUA, în special femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

China produce mai repede şi mai mulţi miliardari decât statele Unite, în special de sex feminin,  scrie Axios.com, precizând că cele două puteri economice însumează deja 55% din bogaţii lumii.

Conform Listei 2022 a lui Hurun, China are mai mulţi miliardari - 1.133, în timp ce Statele Unite au doar 716.

Iar numărul noilor miliardari chinezi creşte vertiginos, de aproximativ trei ori mai repede decât numărul miliardarilor americani, consideră Hurun.

În ce priveşte localităţile care generează cei mai mulţi miliardari, cele trei oraşe cu cel mai mare număr de miliardari se află tot în China: Shenzhen tocmai a depăşit New York City pe locul trei.

Potrivit axios.com, miliardarii Americii sunt încă mai bogaţi decât ai Chinei. Ei controlează aproximativ 32% din averea combinată a tuturor „miliardarilor cunoscuţi” din lume, în timp ce miliardarii Chinei reprezintă aproximativ 27% din această bogăţie.

„Adevărata putere de foc economică” este mai bine măsurată prin valoarea companiilor decât persoanele bogate, potrivit lui Rupert Hoogewerf, preşedinte şi cercetător şef al Raportului Hurun. Şi acolo, SUA au un avantaj uriaş.

Capitalizarea totală de piaţă a celor mai mari patru companii din SUA — Apple, Microsoft, Amazon şi Alphabet (compania-mamă a Google) — este echivalentă cu primele 500 cele mai valoroase companii fără control de stat din China, a spus el.

„Cea mai mare parte a averii de pe lista bogaţilor la nivel mondial care are legătură cu China provine de la consumatorii chinezi”, a spus Hoogewerf pentru Axios.

Imobiliarele, produsele industriale şi îngrijirea sănătăţii au stat în spatele majorităţii averilor din China.

Averea celor mai mari miliardari care trăiesc în SUA provine în principal de la furnizorii globali de tehnologie, precum şi de la servicii financiare şi de divertisment.

Pe de altă parte, dintre cele mai de succes femei miliardare din lume, 60-70% sunt chineze – o rată care a rămas constantă în ultimii 16 ani.

Una dintre explicaţii ar putea fi faptul că regula anterioară a unui singur copil a însemnat că femeile au fost nevoite să ia mai puţine pauze în carieră. Şi structura societală în care familiile trăiesc împreună sau aproape una de alta a oferit femeilor mai multe opţiuni de îngrijire a copilului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite