China își face echipă de reprezentare în fața UE, în ceea ce privește investigarea turbinelor eoliene

0
Publicat:

Ministerul Comerțului din China a arătat într-o declarație că UE „a creat o justificare pentru măsurile antidumping discriminatorii”.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Ministerul Comerțului din China și-a construit o „reprezentare serioasă” (o echipă de avocați și specialiști foarte puternică) pentru audierile de la Comisia Europeană, cu privire la ancheta UE asupra furnizorilor chinezi de turbine eoliene.

După cum este detaliat pe site-ul web al Ministerului Comerțului , Beijingul și-a exprimat și nemulțumirea față de un raport publicat recent de Uniunea Europeană, care indică „denaturări grave” în economia chineză. „Partea europeană a dat din nou o interpretare distorsionată a politicilor Chinei, a mediului de piață și a sistemului economic”, se arată în comunicat. Acesta notează că UE a „creat astfel o justificare pentru măsurile antidumping discriminatorii”.

RPC acordă o atenție deosebită acestui lucru și exprimă un protest categoric”, a subliniat ministerul. „Acest lucru va duce la consecințe negative și la incertitudine în relațiile comerciale și economice dintre China și Uniunea Europeană”.

Anterior, conducerea UE a anunțat începerea unei investigații asupra producătorilor chinezi de turbine eoliene.

Partea europeană suspectează întreprinderile că folosesc „subvenții neloiale și sprijin guvernamental”. Înainte de aceasta, Uniunea Europeană a luat măsuri similare în ceea ce privește produsele fotovoltaice chinezești și vehiculele electrice din China.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite