Ce joburi se plătesc cu peste 1.000 de euro, fără diplomă de studii. Orașele cu cele mai mari salarii

0
Publicat:

Zeci de mii de locuri de muncă au fost postate în primele trei luni din acest an pe platformele specializate, angajatorii anunțând în ce condiții oferă salarii de peste 1.000 de euro.

Lupa pusă pe cuvântul Jobs dintr-un ziar
Unele joburi se plătesc cu peste 1.000 de euro. Foto arhivă

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, cele mai mari salarii în primul trimestru au fost încasate de angajații din București, unde media netă salarială, pentru toate domeniile de activitate și toate nivelurile de experiență a fost de 5.500 de lei net pe lună. 5.000 de lei a fost media salarială pentru Cluj, al doilea cel mai bine poziționat județ pe harta salariilor din România. Urmează Brașovul, cu o medie de 4.700 de lei, Timiș, cu 4.600 de lei și Iași, cu 4.400 de lei. Cele mai mici salarii, în schimb, au fost raportate de angajații din Giurgiu (3.520 de lei), Vrancea (3.700 de lei), Covasna (3.800 de lei), Gorj (3.850 de lei) sau Tulcea (4.000 de lei).

Deficitul de personal îi determină pe angajatori să vină cu oferte salariale competitive astfel încât să poată recruta și fideliza angajații. Spre exemplu, construcțiile și instalațiile sunt al treilea cel mai bine plătit sector, cu o medie netă de 5.500 de lei, lunar.

Pe de altă parte, retailul, industria de fashion, sectorul alimentar şi call centerele reprezintă principalele domenii care oferă oportunităţi de angajare pentru tinerii fără experienţă, potrivit ZF. Aceste industrii se confruntă constant cu un flux ridicat de personal, ceea ce determină angajatorii să menţină condiţii de acces mai flexibile. În plus, cerinţele minime de calificare fac aceste joburi atractive pentru studenţi şi liceeni, care îşi doresc o sursă de venit fără a avea încă o diplomă, este de părere Bogdan Badea, CEO-ul platformei de recrutare eJobs.

„Poarta de intrare pentru ei sunt rolurile în care nu se cere experienţă şi aici îi vedem din ce în ce mai devreme aplicând. În categoria 18-24, mulţi se duc către zonele unde experienţa este egală cu 0, dar muncesc mai devreme. Încep din liceu sau primii ani de facultate. Printre sectoarele care angajează fără experienţă se numără retailul, retailul de fashion, alimentar, call centere. Astea sunt domenii în care angajatorii te iau aşa cum eşti, n-au nevoie de diploma sau de certificări” a spus Bogdan Badea.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite