CCR a declarat neconstituţionale legile PSD pentru amânarea tuturor ratelor şi scutirea de la plata utilităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională (CCR) a respins miercuri legile adoptate luna trecută la iniţiativa PSD, ALDE şi Pro România şi care prevăd amânarea cu nouă luni a tuturor ratelor la bănci, fără niciun criteriu, şi scutirea de la plata utilităţilor.

Curtea a respins pe aceleaşi motive şi legea privind scutirea vreme de trei luni de la plata utilităţilor şi a contribuţiilor sociale a celor ale căror venituri au scăzut cu minimum 15% din cauza crizei provocate de coronavirus.

Actele normative au fost atacate la CCR de parlamentarii liberali. În sesizarea transmisă CCR, PNL a arătat că Parlamentul a încălcat principiul cooperării loiale în relaţia cu Guvernul, dar şi prevederi al Constituţiei.

Parlamentarii PSD au depus în Parlament un proiect de lege care prevedea suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente. Măsura era valabilă atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice şi s-ar fi aplicat tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite