Cât scoate din buzunar un angajator să-și aducă un muncitor din Sri Lanka. „Deschiși la program flexibil“

0
Publicat:

Recrutarea de personal din afara Uniunii Europene îi ajută pe marii retaileri să-și rezolve problema legată de criza de angajați.

Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Un antreprenor român, fondatorul ESSA Group, care activează pe piața de trade marketing, a angajat 127 de persoane din Sri Lanka, pentru a-i implica în proiectele pe care le are în România.

O bună parte din ei lucrează deja în magazine, alții vor începe treaba în curând iar ultima echipă de salariați va activa de la începutul anului viitor.

 „Se ştie că România este o ţară de emigrare, iar posibilitatea de a recruta personal de la noi nu este una uşoară. Există mai multe avantaje în a delega personal NON EU. Totodată, Sri Lanka ultimului an este marcată de o instabilitate socială majoră, există revolte şi dezechilibre pe scena politică şi cel mai mult au de suferit cetăţenii simpli ai acestei ţări. ESSA încearcă să-i ajute pe aceşti oameni implicându-i în proiectele din România”, explică Eugen Saulea, pentru zf.ro.

Odată aduși în România, angajaților din Sri Lanka li se oferă condițiile de care au nevoie pentru a-și începe viața aici. Vorbim despre abi pentru alimente și pentru igiena personală, ceea ce îi motivează foarte mult și îi determină să se implice în activitățile pe care le au de îndeplinit.

În general, salariile din domeniul comercial pleacă de la 450 de euro, la care se mai adaugă bani pentru cazare și masă.

Antreprenorul susține că plătește în jur de 700 de euro net pentru fiecare angajat, dar este foarte mulțumit întrucât aceștia vorbesc fluent limba engleză și, pe deasupra, sunt foarte flexibili la programul de lucru.

„Costul direct net cu un angajat este de circa 700 de dolari, la care se pun şi contribuţiile aferente”, explică antreprenorul.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite