Care sunt cele mai bine plătite celebrităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprah Winfrey, Michael Bay şi Steven Spielberg sunt cele mai bine plătite celebrităţi din întreaga lume, potrivit topului realizat de revista „Forbes".

Pe primul loc în clasamentul realizat de „Forbes" este realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune, Oprah Winfrey. Ea a câştigat în perioada mai 2011 - mai 2012 circa 165 de milioane de dolari.

Pe poziţia a doua în acest top s-a situat regizorul Michael Bay, al cărui film "Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon" lansat anul trecut, l-a ajutat să strângă venituri de 160 de milioane de dolari din vânzarea de bilete şi jucării. La acestea au contribuit însă şi alte venituri atrase de regizor în perioada mai 2011 - mai 2012.

Un alt regizor, Steven Spielberg, a câştigat 130 de milioane de dolari între lunile mai 2011 - mai 2012, datorită show-urilor TV la care a contribuit, precum "Smash", dar şi din veniturile atrase de filme precum "Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului/ The Adventures of Tintin" şi "Calul de luptă/ War Horse".

Producătorul Jerry Bruckheimer s-a plasat pe poziţia a patra, cu o sumă de 115 milioane de dolari, strânsă din show-uri de televiziune şi filme, incusiv "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi/ Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides".

Locul al cincilea în topul "Forbes" este deţinut de rapperul şi producătorul muzical Dr. Dre, care a câştigat 110 milioane de dolari în perioada mai 2011 - mai 2012, în special din vânzarea acţiunilor pe care le deţinea în compania Beats Electronics. În august 2011, producătorul de telefoane inteligente HTC a plătit 300 de milioane de dolari pentru a cumpăra 51% din acţiunile companiei Beats Electronics, înfiinţată de Dr. Dre şi directorul casei Interscope Jimmy Iovine, în 2008.

Topul 10 al celor mai bine plătite celebrităţi din industria de divertisment este continuat de: actorul şi producătorul Tyler Perry (105 milioane de dolari), Howard Stern, o celebritate în industria de radio şi televiziune americană (95 milioane de dolari), scriitorul James Patterson (94 milioane de dolari), producătorul de filme George Lucas (90 milioane de dolari) şi producătorul muzical şi vedeta de televiziune Simon Cowell (90 milioane de dolari).

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri