Bursa a deschis cu mici creşteri ale acţiunilor. Investitorii vor să vadă dacă Guvernul aprobă măsurile fiscal-bugetare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bvb bursa de valori-Mediafax

Bursa de Valori Bucureşti pare să fie „în aşteptarea” deciziei privind măsurile fiscal-bugetare care au dus miwercuri la prăbuşirea pieţei. Joi, pe roşu erau doar câteva companii din energie, băncile fiind cotate cu o uşoară creştere.

Astfel, preţul acţiunilor Băncii Transilvania au urcat cu 2,02% (de la minus 19,91% miercuri seară la închiderea Bursei), BRD cu 1,62%, ale Transgaz cu 2,67%, Electrica +0,2%, BVB +0,92%. Restul companiilor din indicele principal era în scădere.

Indicele principal, BET, afişează o creştere de 0,61%, BET-TR, care include companiile din BET plus dividendele, urcă cu 1,32%, comparativ cu nivelul la care a închis miercuri, BET-BK urca cu 0,12%, BETPlus urca cu 0,61%, BET-FI, în scădere cu 1,14%, BET-NG, în urcare cu 0,03%. 

Ministrul Finanţelor a anunţat marţi seară o serie de măsuri fiscal-bugetare care cresc împovărează băncile şi companiile din energie şi comunicaţii.

Proiectul de ordonanţă nu se află pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Guvernului, dar asta nu înseamnă că nu va fi introdus cu puţin timp înainte.

bvb
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite