Bulgarii vor majorarea salariilor cu 20% şi locuri de muncă mai puţin stresante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarii vor majorarea salariilor cu 20% şi locuri de muncă mai puţin stresante, potrivit platformei de recrutare Career Show, scrie Agerpres.

Bulgarii sunt nemulțumiți de salarii și stresul de la locul de muncă
Bulgarii sunt nemulțumiți de salarii și stresul de la locul de muncă

Aproximativ 82,64% dintre cei chestionaţi spun că sunt plătiţi necorespunzător, având în vedere experienţa şi competenţele lor. Chiar şi în cel mai bine plătit sector, al tehnologiei informaţiei, o proporţie importantă, de 65,3% dintre angajaţi, consideră că salariile lor sunt nejustificat de mici.

Angajaţii din administraţia publică şi de afaceri sunt cel mai puţin mulţumiţi de salariul lor, aproximativ 90% dintre aceştia plângându-se de salarii inechitabile.

Cum era de aşteptat, salariul lunar al experţilor IT este mai mare decât cel din orice alt sector. Salariile în domeniul IT cresc pe măsură ce angajaţii acumulează experienţă profesională. Rata de creştere este mult mai mare decât în alte sectoare ale economiei, arată sondajul.

Al doilea cel mai ridicat nivel mediu de plată este raportat în sectorul outsourcing (externalizarea serviciilor). În urmă au rămas administraţia publică şi a afacerilor. Nu numai că veniturile absolute sunt scăzute în acest domeniu, dar şi ritmul de creştere a salariilor este mult mai lent decât în IT şi externalizare.

Întrebaţi despre cea mai mică creştere de salariu care i-ar determina să-şi schimbe locul de muncă, cea mai mare proporţie (40,49%) dintre intervievaţi spun că îşi vor lua un alt loc de muncă dacă sunt plătiţi cu cel puţin 20% mai mult decât la cel actual. Alţi 27,24% dintre respondenţi vor fi dispuşi să schimbe locul de muncă dacă noua poziţie asigură un venit cu 50% mai mare. Mai puţini sunt cei care vor lua un alt loc de muncă pentru o creştere cu 5% a câştigurilor.

Printre cele mai importante beneficii suplimentare care vin odată cu munca într-o anumită companie, respondenţii evidenţiază programul de lucru flexibil, bonusurile regulate şi programele de formare şi îmbunătăţire a competenţelor.

Din nou, există unele diferenţe între tehnologia informaţiei şi celelalte sectoare. În timp ce programul de lucru flexibil este cel mai mare avantaj în ambele cazuri, doar specialiştii IT numesc concediul suplimentar (50,88%) şi asigurările suplimentare de sănătate (49,12%) ca numărul doi şi, respectiv, trei.

Posibilitatea de a dobândi o participaţie în compania în care lucrează pare mai importantă pentru specialiştii IT decât pentru angajaţii din orice alt sector.

Programele de voluntariat şi de caritate sunt cel mai puţin populare în rândul angajaţilor din toate sectoarele.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite