Bill Gates cultivă cartofii folosiţi de McDonald’s. Plantaţiile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiu

0
0
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Bill Gates este cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din SUA - şi potrivit unui nou raport al NBC, cartofii folosiţi de McDonald’s, în America, sunt crescuţi pe câmpurile fostului şef al Microsoft, transmite Business Insider.

Citând date de The Land Report şi propriile sale cercetări, NBC a spus că terenurile din statul Washington pe care sunt cultivaţi cartofii prăjiţi de la McDonald's sunt atât de vaste încât se pot vedea din spaţiu.

Potrivit sursei citate, Gates deţine 269.000 de acri de terenuri agricole în 18 state, ceea ce îl face cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din America. Purtătorii de cuvânt pentru McDonald’s şi Gates nu au răspuns imediat la cererea Insider pentru comentarii.

Cartofii, morcovii şi cepele sunt doar unele dintre legumele crescute în interiorul imperiului agricol pe care îl deţin Bill şi Melindei Gates. Cei doi deţin peste 28.000 de hectare de boabe de soia, porumb, bumbac şi orez în Louisiana; circa 8.000 de hectare de boabe de soia în Nebraska; şi aproximativ 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe câmpuri cultivate cu cartofi care merg direct către McDonald’s.

Land Report a menţionat anterior că terenurile agricole din SUA ale lui Gates sunt deţinute atât direct, cât şi prin intermediul grupului său de investiţii, Cascade, care a fost menţionat recent într-o anchetă din New York Times care a raportat acuzaţii de comportament inadecvat la locul de muncă.

Proprietatea lui Gates a fost supusă unui control atent după ce el şi soţia sa, Melinda French Gates, au anunţat că vor divorţa după 27 de ani de căsătorie. Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 144 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg.

French Gates se aşteaptă să devină una dintre cele mai bogate femei din lume după divorţ. TMZ a raportat prima dată că fostul cuplul îşi va împărţi proprietatea printr-un „contract de separare” în afara instanţei, deoarece nu au un acord prenupţial în vigoare.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite