Biden a semnat un pachet măsuri de 430 de miliarde de dolari care vizează combaterea inflaţiei din ţară

0
0
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Democraţii au plănuit iniţial să adopte un proiect de lege în valoare de aproximativ 3,5 trilioane de dolari, dar din cauza dezacordurilor din partid, au decis să-i reducă volumul.

Preşedintele american Joe Biden a semnat marţi un pachet de 430 de miliarde de dolari aprobat de Congres pentru a reduce inflaţia în ţară, inclusiv pentru iniţiative în domeniul sănătăţii şi schimbărilor climatice. Evenimentul a fost difuzat pe site-ul Casei Albe.

Proiectul de lege include o serie de măsuri, inclusiv cele care vizează reducerea deficitului bugetar federal, reducerea cheltuielilor cetăţenilor pentru îngrijirea sănătăţii şi combaterea schimbărilor climatice.

În plus, este avută în vedere creşterea impozitării marilor corporaţii, care ar trebui să asigure parţial fondurile necesare pentru programele propuse. Autorităţile americane se aşteaptă ca toate aceste măsuri în viitor să reducă inflaţia din ţară.

Partidul Democrat de guvernământ sprijină aceşti paşi. Republicanii, după aprobarea pachetului de către Congres, au declarat că vor continua să considere eronate cheltuielile mari incluse în pachetul de iniţiative.

Iniţial, democraţii plănuiau să adopte proiectul de lege pentru aproximativ 3,5 trilioane de dolari, dar din cauza diferenţelor din partid care au persistat în ultimul an şi jumătate, au decis să reducă dimensiunea acestuia. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite