Băsescu a discutat cu delegaţia FMI, BM şi CE despre posibilitatea creşterii salariilor bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, joi, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale despre perspectiva creşterii salariilor în sectorul public, informează Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiilor, a fost subliniată importanţa respectării de către România a obiectivelor şi măsurilor stabilite în cadrul Acordului de Asistenţă Financiară Internaţională Multilaterală.

"Printre altele, misiunea va evalua: încadrarea în ţintele de deficit, progresul reformelor întreprinderilor de stat, calendarul pentru eliminarea preţurilor reglementate la gaze naturale, situaţia contractelor bilaterale din energie, absorbţia fondurilor europene. De asemenea, s-a discutat perspectiva creşterii salariilor în sectorul public", se arată în comunicatul citat.

Cu prilejul întâlnirii de la Palatul Cotroceni au fost discutate principalele obiective ale acestei misiuni, luându-se în considerare perspectiva situaţiei macroeconomice a României şi stadiul implementării de reforme structurale menite să contribuie la creşterea economică şi sporirea competitivităţii.

Misiunea comună a FMI, BM şi CE se află la cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by, care este în derulare cu autorităţile române. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite