Banii primiţi de partidele politice în primele luni din 2021. Cum au fost împărţiţi şi pe ce s-au cheltuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, marţi, că formaţiunile politice, care primesc subvenţii de la bugetul de stat, au angajat, în perioada ianuarie-martie 2021, cheltuieli în proporţie de 41% din totalul sumelor încasate.

Reprezentanţii AEP menţionează că această constatare a fost făcută în urma monitorizării informaţiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, conform datelor deţinute, precum şi a celor transmise de partidele politice.

Astfel, în perioada ianuarie-martie 2021 au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 50.972.370,00 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat, respectiv 19.843.634,81 lei atât în luna ianuarie, cât şi în luna februarie şi 11.285.100,38 lei în luna martie.

Conform AEP, în structura cheltuielilor angajate din subvenţia de la bugetul de stat destinaţia cu ponderea cea mai mare a fost reprezentată de cheltuieli pentru presă şi propagandă, după cum urmează: Partidul Social Democrat - 60,49%, Partidul Naţional Liberal - 66,05% şi Partidul Mişcarea Populară - 40,26%.

 În ceea ce priveşte cheltuielile cu chiriile şi utilităţile, acestea au reprezentat ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor angajate de formaţiunea politică Uniunea Salvaţi România şi de Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, mai precis 16,84%, respectiv 16,95%.

Situaţia detaliată a cheltuielilor angajate de către formaţiunile politice în perioada ianuarie-martie 2021, exprimată atât în sume, cât şi în procente, a fost publicată pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente şi poate fi accesată aici.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite