Toate contractele vor fi încheiate doar în lei. Dragnea: Nu vreau să mai aud de euro

Toate contractele vor fi încheiate doar în lei. Dragnea: Nu vreau să mai aud de euro

Deşi România face de câţiva ani demersuri pentru a putea adera la moneda europeană, înfiinţând chiar şi o comisie în acest sens, liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu mai vrea să audă de euro şi că toate contractele ar trebui încheiate în moneda naţională.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat într-un interviu acordat DC News că în perioada următoare social democraţii vor iniţia un proiect de lege care să ajute la întărirea monedei naţionale şi că toate contractele vor fi exprimate doar în lei.
 
"O să introducem o prevedere ca în România să se discute doar despre preţuri în lei. Nu mai vreau să auzim, inclusiv la contracte, preţul în euro, contravaloarea în lei este atât. Ca să întărim moneda naţională, asta vom face în perioada următoare, pentru că toată treaba cu preţurile în euro este o păcăleală", a declarat Liviu Dragnea. 
 
În prezent, tranzacţiile imobiliare, tranzacţiile auto, dar şi contractele pe telefonie mobilă au preţuri exprimate în euro.
 
Potrivit spuselor lui Liviu Dragnea, preţul ar urma să fie exprimat doar în lei, la cursul valutar din ziua respectivă.
 
La începutul lunii trecute, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici reafirmat că România are un plan foarte bine stabilit în privinţa trecerii la moneda euro, iar obiectivul rămâne clar anul 2024.

 „România şi-a stabilit un obiectiv clar (de aderare la euro - n. r.) anul 2024. Chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a spus demnitarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: