Salarii nete de peste 1000 de euro în mai multe zone din România. În ce judeţe câştigă românii cei mai mulţi bani

Salarii nete de peste 1000 de euro în mai multe zone din România. În ce judeţe câştigă românii cei mai mulţi bani

Aproape 500.000 de români şi-au căutat de muncă în perioada 15 august - 15 septembrie, atraşi fiind de salariile bune oferite de angajatori, potrivit uneia dintre cele mai cunoscute firme de recrutare.

„Candidaţii înscrişi pe platforma de recrutare BestJobs au realizat 484.000 de aplicări la joburi, iar cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Iaşi, acestea fiind şi judeţele care oferă cele mai atractive salarii pentru viitorii angajaţi”, arată compania într-un comunicat.
 
Analiza datelor din ultimele 30 de zile de pe platforma BestJobs arată că Bucureşti este pe primul loc când vine vorba de cea mai mare ofertă salarială medie, cu salarii cuprinse între 957 şi 1387 de euro net, pentru poziţii în domenii precum IT, Medicină, Vânzări, Management, Construcţii/Instalaţii.
 
La o diferenţă foarte mică este Clujul, care oferă salarii între 879 şi 1269 de euro net, pentru poziţii similare. În judeţul Timiş, domeniile cu cele mai atractive oferte sunt IT, Medicină, Inginerie şi Producţie, Marketing, Agricultură/Zootehnie, iar salariile lunare nete sunt foarte apropiate de nivelul celor din Cluj, mai exact, între 851 şi 1.155 de euro net.
 
Următoarele judeţe care completează topul cu cele mai mari salarii oferite de angajatori sunt Ilfov şi Iaşi, la niveluri foarte apropiate. În aceste 2 judeţe, domeniile cu cele mai atractive oferte salariale medii sunt IT, Medicină, Specialişti-Tehnicieni, Marketing, Construcţii/Instalaţii, iar intervalul salarial este între 742 şi 1.075 de euro net în Ilfov şi între 740 şi 1.063 de euro în Iaşi.
 
La nivelul întregii ţări, domeniile care atrag cele mai multe aplicări au fost în ultima lună: Vânzări, cu 78.153 de aplicări, Financiar şi Contabilitate, cu 45.472 de aplicări şi Management, cu 42.705 aplicări. Alte posturi pentru care s-a înregistrat un interes mare din partea candidaţilor fac parte din domeniul Administrativ, unde s-au depus peste 28.292 de CV-uri şi Marketing, cu 25.010 aplicări.
 
Aproape 850 de candidaţi au aplicat pentru un job de Consultant Call-Center care nu necesită experienţă anterioară, oferă training plătit, dar şi posibilitatea de a lucra remote. Alţi 765 de candidaţi şi-au depus CV-ul pentru una dintre cele 31 de poziţii deschise în cadrul unei agenţii imobiliare, care caută colaboratori în mai multe oraşe şi solicită minim 1 an de experienţă şi oferă în schimb bonusuri de performanţă, training şi acces la un portofoliu de clienţi. Un post de Specialist în Recrutare care oferă un program flexibil şi salariu net de 4.000 lei, a atras peste 700 de candidaţi.
 
Dintre angajatori, cei mai activi în ultima lună, conform numărului de anunţuri publicate pe platformă, au fost Allianz Services, urmaţi de Orion Innovation, Bosch Service Solutions, Ana & Cornel şi Enel.    
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările