Banca Transilvania vrea să preia Ţiriac Leasing. Tranzacţia este analizată de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tiriac-leasing

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenţionează să preia Ţiriac Leasing IFN S.A, a anunţat luni autoritatea de concurenţă.

Banca Transilvania S.A. face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include şi o serie de societăţi comerciale şi instituţii financiare-nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanţare şi factoring.

Banca Transilvania S.A. oferă clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, produse şi servicii bancare, în conformitate cu autorizaţia emisă de Banca Naţională a României. De asemenea, Banca Transilvania S.A. este listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 1997.

Ţiriac Leasing IFN S.A. este o instituţie financiară nebancară ce activează pe piaţa serviciilor financiare prin acordarea de finanţare pentru autovehicule (preponderent) şi echipamente, prin leasing financiar şi, într-un volum foarte redus, prin credit. Întreaga activitate a Ţiriac Leasing IFN SA se desfăşoară în România, clienţii fiind în marea majoritate persoane juridice de tipul întreprinderilor mici şi mijlocii, în timp ce segmentele de clienţi corporate şi persoane fizice sunt foarte reduse.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax la nr. 021 405 45 12 sau prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri