Autostrada de Centură Bucureşti Nord: A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centura Capitalei, Foto: Arhivă Adevărul
Centura Capitalei, Foto: Arhivă Adevărul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, joi, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 a sectorului Nord din Autostrada de Centură Bucureşti (A0), au anunţat reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

„CNAIR SA a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de „Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centură Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600", a transmis Ministerul Transporturilor pe Facebook.

Potrivit sursei citate, ofertantul declarat câştigător este IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., cu preţul de 413.665.346,64 lei fără TVA.  

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare şi 18 perioadei de

execuţie a lucrărilor.  

Perioada de garanţie este de 10 ani. 

Lungimea acestui sector este de 8,60 km. 

„În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări de artă complexe, incluzând 7 pasaje pe şi peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, anunţă Ministerul Transporturilor.  

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis că Autostrada de Centură Bucureşti Nord este împărţită în patru loturi, iar din 2 noiembrie a început organizarea de şantier pe Lotul II.

„Este primul lot al Autostrăzii Bucureştiului, pe zona de Nord, pe care au început lucrările.”, a subliniat oficialul.

Autostrada de Centură Bucureşti A0 va avea o lungime totală de 101 km şi este parte a unui uriaş proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac - Arad - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti – Constanţa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite