Angajaţii Twitter nu vor mai putea lucra de acasă. Musk a pus capăt regimului de telemuncă

0
Publicat:

Elon Musk a anunţat, în primul său e-mail adresat angajaţilor reţelei de socializare Twitter, că munca la domiciliu nu va mai fi autorizată şi că salariaţii companiei vor trebui să lucreze în birouri cel puţin 40 de ore pe săptămână, a relatat joi Bloomberg News.

Elon Musk a cumpărat cu 44 de miliarde de dolari reţeaua de socializare Twitter, Foto: Shutterstock
Elon Musk a cumpărat cu 44 de miliarde de dolari reţeaua de socializare Twitter, Foto: Shutterstock

Potrivit Reuters, Elon Musk, care a finalizat tranzacţia de 44 de miliarde de dolari prin care a cumpărat această populară reţea de socializare în urmă cu două săptămâni, a concediat jumătate dintre angajaţi şi mai mulţi directori executivi de top ai companiei.

El a anunţat, totodată, o serie de acţiuni, inclusiv introducerea unui abonament lunar de 8 dolari pentru utilizatorii serviciului Twitter Blue, informeză Agerpres.

De asemenea, Elon Musk le-a transmis angajaţilor de la Twitter că el îşi doreşte ca abonamentele să ajungă să reprezinte jumătate din veniturile obţinute de această companie, se afirmă în acelaşi articol publicat de Bloomberg News, care citează fragmente din e-mailul expediat de miliardarul de origine sud-africană.

Reprezentanţii companiei Twitter, contactaţi de jurnaliştii de la Reuters, nu au dat curs deocamdată invitaţiei de a face declaraţii pe această temă.

Atunci când Twitter şi-a redeschis birourile în luna martie (pentru prima dată după declanşarea pandemiei de COVID-19 - n.r.), foştii patroni le-au transmis angajaţilor că pot să lucreze în continuare de acasă dacă îşi doresc acest lucru.

Noua decizie adoptată însă de Elon Musk reflectă politicile pe care el le implementează şi în celelalte companii ale sale, SpaceX şi Tesla Inc, ai căror angajaţi au fost informaţi de celebrul miliardar că vor trebui ori să lucreze în birouri cel puţin 40 de ore pe săptămână, ori să părăsească aceste companii.

Averea lui Musk începe să scadă

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi sub 200 miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut masiv acţiuni Tesla, scrie Reuters, citând date ale Forbes.

Scăderea averii miliardarului Elon Musk, fondatorul Tesla, este pusă pe seama temerilor că directorul general şi principalul acţionar al celui mai valoros producător de automobile electrice este mai preocupat de reţeaua de socializare Twitter, transmite Reuters.

Conform datelor Forbes, averea netă a lui Musk se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

Din aprilie, când Musk a făcut oferta pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea sa bursieră, iar averea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite