Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, obligat de instanţă să plătească despăgubiri de 7,7 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a obligat firmele Unirea Shopping Center, care administrează magazinul Unirea din centrul Capitalei, şi Astra Nova Security, controlate indirect de Alexander Adamescu, să plătească despăgubiri unui retailer pentru că i-a blocat accesul într-un imobil adiacent magazinului Unirea.

Retailerului de echipamente audio-video Stanbox Music a câştigat procesul pe care l-a iniţiat împotriva firmelor Unirea Shopping Center, care administrează magazinul Unirea din centrul Capitalei, şi Astra Nova Security (ANS), controlate indirect de Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, obligându-le la plata unor despăgubiri de 7,7 milioane de lei, scrie profit.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat că între anii 2007 - 2012, firmele controlate de Adamescu i-ar fi blocat retailerului accesul la un imobil adiacent magazinului Unirea. 

Concret, retailerul şi firmele lui Adamescu s-au asociat în 1992 pentru a construi un imobil pe terenul Unirea, urmând ca firma lui Adamescu să deţină 3% din imobil, iar retailerul diferenţa. După finalizarea construcţiei, Unirea Shopping Center urma să primească o chirie lunară.

Însă Unirea a vândut terenul care conţinea căile de acces, astfel încât retailerul nu a mai putut folosi imobilul pe care-l construise.

Ca atare, instanţa a obligat firmele controlate de Adamescu să plătească retailerului despăgubiri pentru că i-a blocat accesul în clădire.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite