Agenţia de presă NewsIn a intrat în faliment

0
0
Site-ul agenţiei de ştiri NewsIn
Site-ul agenţiei de ştiri NewsIn

Agenţia de presă NewsIn a intrat în faliment, potrivit unei decizii ale Tribunalului Bucureşti din data de 14 ianuarie. Instanţa a dispus dizolvarea companiei NewsIn Media şi punerea sub embargo a bunurilor.

Datoriile NewsIn Media se ridică la 12,9 milioane de lei, dintre care 9,7 sunt creanţe către Realitatea Media, a declarat pentru paginademedia.ro Silvan Găvenea, reprezentantul administratorului judiciar al NewsIn.

„S-a ajuns pentru că nu au reuşit să asigure veniturile strict necesare pentru a continua şi pentru că Realitatea Media nu a luat o decizie referitoare la planul de reorganizare propus de noi. Marea majoritate a creanţelor erau deţinute de Realitatea Media, iar planul de restructurare nu a putut fi votat din cauza repretatelor schimbări ale administratorului judiciar al acestei societăţi din ultimul an”, a mai spus Găvenea.

Angajaţii societăţii urmează să fie disponibilizaţi, iar bunurile firmei scoase la licitaţie, scrie paginademedia.ro, care menţionează că brandul, proprietate Realitatea Media, nu va fi vândut.

Agenţia de presă a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea de insolvenţă înaintată de Agenţia France Presse în 2010.

Potrivit Registrului Comerţului, NewsIn este deţinută de Realitatea Media, în proporţie de 95%, şi de Global Video Media (5%).

Agenţia de presă NewsIn a fost lansată în iulie 2006 şi condusă, pe atunci, de Andreea Roşca, din funcţia de director general, şi de Valeria Dorneanu, redactor-şef.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri