Un mare furnizor al Armatei Române angajează sute de specialişti în Bucureşti

Un mare furnizor al Armatei Române angajează sute de specialişti în Bucureşti

Unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial, specializat în apărare terestră şi navală, aeriană, securitate cibernetică, sateliţi, transport feroviar, sisteme pentru metrou şi managementul traficului aerian, a anunţat că va angaja sute de specialişti, în urma extinderii operaţiunilor în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un Centru de Excelenţă în Inginerie unic în România a fost inaugurat joi, urmând să dezvolte proiecte în domeniile civil şi militar şi răspunzând nevoilor globale ale Thales. Centrul va contribui semnificativ la crearea de noi locuri de muncă şi la dezvoltarea expertizei în domeniu în România, Thales intenţionând să depăşească 1.000 de angajaţi până la sfârşitul lui 2021.
 
„Grupul a ales România pentru dezvoltarea  acestui nou Centru de Excelenţă în Inginerie graţie numărului mare de ingineri de software talentaţi pe care Bucureştiul îi poate oferi. Thales intenţionează să continue extinderea activităţilor şi să depăşească 1.000 de angajaţi în următorii 3 ani”, a informat compania. 
 
Cu aproape 3 miliarde de euro investite în cercetare şi dezvoltare, în fiecare an, Thales este un centru de forţă în inovare, cu operaţiuni în 56 de ţări. Fiind deja un jucător major în industria feroviară, Thales în România îşi diversifică activităţile pentru a deveni un jucător pe toate pieţele în care activează Grupul.
 
Centrul de Excelenţă în Inginerie va fi implicat în proiecte civile, dar şi militare: transport feroviar, sisteme pentru metrou, managementul traficului aerian, apărare terestră şi navală, avionică, securitate cibernetică şi sateliţi.
 
Inginerii şi experţii Thales în tehnologii de vârf au expertiza şi capacitatea de a proiecta şi furniza echipamente, sisteme şi servicii pentru a răspunde celor mai complexe cerinţe de securitate.
 
Oamenii care se vor alătura Centrului de Excelenţă în Inginerie al Thales din Bucureşti vor avea oportunitatea să lucreze pentru proiecte complexe. Mai mult, Grupul va investi continuu în pregătire profesională şi în transfer de expertiză.
 
„Thales are deja o prezenţă solidă în România, ca partener al Forţelor Armate Române de mai bine de 40 de ani şi cu operaţiuni industriale stabilite aici din 2007.
 
Grupul a investit semnificativ în echipamente şi dotări pentru dezvoltarea Centrului de Excelenţă în Inginerie, dar şi în pregătire profesională şi în transfer de expertiză. Centrul de Excelenţă în Inginerie din Bucureşti devine o componentă strategică a Grupului Thales, cu proiecte complexe şi oportunităţi de carieră în toate domeniile în care activăm: transport terestru, aeronautică, apărare, securitate şi spaţiu. Inginerii de software şi specialiştii pe care Thales îi va angaja în România vor furniza cele mai bune şi mai inovatoare soluţii digitale clienţilor noştri din toată lumea.” Silviu Agapi, Director General al Thales pentru România. 
 
A furnizat laserul de la Măgurele
 
De peste 40 de ani, Thales este furnizor pentru Forţele Armate Române, iar din 2007 a început să dezvolte operaţiuni industriale în ţară.
 
De atunci, Thales este într-o misiune de extindere a echipei de cercetare şi dezvoltare în domeniul software pentru a răspunde nevoilor din domeniul transporturilor feroviare. Astăzi un jucător important în industria feroviară din România, Thales operează acum un Centru de Competenţă în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajaţi.
 
Thales s-a implicat în proiectul european de cercetare în domeniul laserelor (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics), oferind partenerilor din România cel mai puternic laser din lume. Instalat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară, a demonstrat deja puterea maximă de 10PW.
 
 Cu 66.000 de angajaţi în 56 de ţări, Thales a raportat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2018.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: