Creşterea capabilităţilor Microsoft Romania Development Ce​nter oferă dezvoltatorilor de software noi oportunităţi de a crea soluţii tehnologice cu impact global

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft

Pe o piaţă IT extrem de competitivă, este important să ai o cultură organizaţională care să te diferenţieze şi care să le ofere angajaţilor un scop în cariera lor nu doar un job.

Microsoft şi-a propus să sprijine fiecare persoană şi organizaţie din lume să realizeze mai mult, cu ajutorul soluţiilor tehnologice pe care le creează, iar cultura organizaţională a companiei este, cu siguranţă, vectorul îndeplinirii acestei misiuni. În cadrul Microsoft, fiecare angajat ştie că tehnologia şi inovaţia trebuie să reprezinte mijloace prin care poate contribui la îmbunătăţirea vieţii celor din jur, prin crearea de servicii şi produse care generează un impact pozitiv semnificativ, la nivel global.

În România, peste 1.800 de persoane lucrează pentru Microsoft, iar compania a anunţat recent că se află într-un proces continuu de creştere şi că unul dintre obiectivele stabilite pentru perioada următoare este transformarea Microsoft Romania Development Center într-unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare din regiune. În acest sens, până în iunie 2023, echipa Microsoft România se va mări cu aproximativ 700 de persoane, dintre care 350 vor fi integrate în cadrul acestui centru.

Vlad Ion, Microsoft Senior Software Engineer: “Posibilităţile de dezvoltare pentru carierea mea sunt extrem de bune”

Vlad Ion, Senior Software Engineer în cadrul Microsoft, a acceptat oportunitatea care i s-a oferit de a reveni în România, după patru ani petrecuţi în Irlanda, pentru a contribui la dezvoltarea Microsoft România Development Center.

“Am fost încântat când am descoperit că se construieşte o echipă nouă de software engineering în Microsoft România, pentru că în perioada respectivă căutam un mod de a mă întoarce în ţară cu familia şi de a continua să lucrez la Microsoft. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, dar şi echilibrul dintre muncă sitimp liber de care aveam parte în echipa Microsoft Irlanda, unde am lucrat timp de patru ani. Ştiam că Microsoft are aceeaşi cultură organizaţională în toată lumea, iar acest lucru mi-a fost confirmat din clipa în care am început să lucrez în România. Momentul în care a apărut acest proiect a fost foarte bun pentru mine. Mi s-a părut o oportunitate interesantă să fiu aici chiar de la început şi să particip la construcţia echipei. Mă bucur că am putut juca un rol important în formarea echipei şi că am mulţi colegi deosebiţi. Avem proiecte din ce în ce mai mari, astfel că posibilităţile de dezvoltare pentru cariera mea sunt extrem de bune”, a declarat Vlad Ion.

Microsoft consideră că toţi angajaţii trebuie să fie încurajaţi să lucreze în cadrul companiei pe care şi-o doresc şi pe o poziţie care să le aducă satisfacţii pe toate planurile. Prin cultura sa organizaţională, Microsoft România şi-a propus să valorifice şi să dezvolte talentul şi expertiza specialiştilor de software din ţara noastră, oferindu-le acestora posibilitatea de a crea produse şi servicii cu adevărat inovatoare şi cu impact global.

Ştefan Popa, Principal Group Engineering Manager: “Cultura Microsoft axată pe învăţare continuă îmi oferă suportul de care am nevoie”

Inovaţia este vectorul transformării digitale la nivel mondial, astfel că noii membri ai echipelor din cadrul Microsoft Development Center vor juca un rol important în eforturile de dezvoltare a unor platforme precum Azure, Office 365, Microsoft Teams şi Surface. Totodată, aceştia vor contribui la accelerarea dezvoltării şi adoptării de noi tehnologii (cloud, AI, machine learning) şi, mai ales, la crearea de experienţe personalizate pentru clienţii companiei.

Ştefan Popa, Principal Group Engineering Manager, povesteşte că a ales să lucreze în cadrul companiei declarată cel mai bun angajator în România în 2022, datorită oportunităţilor de a crea tehnologii noi, cu impact asupra celor din jur.

Am ales Microsoft pentru că mi-am dorit să lucrez cu tehnologii de ultimă oră din zona Cloud şi să contribui la crearea de soluţii software pentru centre de date suverane, domeniu de interes în întreaga lume în acest moment. Microsoft 365 Sovereign Cloud Runtime Engineering este o echipă nouă în cadrul Microsoft România, fiind creată la sfârşitul anului trecut. Suntem o echipă de aproape 100 de dezvoltatori de software care acoperă toata gama de seniorităţi (junior, intermediar, senior, principal), manageri dezvoltare software şi manageri de proiect software, care lucrează împreună pentru a livra soluţii pentru monitorizarea centrelor de date suverane. Sunt încântat de faptul că rolul meu, de Group Engineering Manager, este unul cu impact atât în interiorul organizaţiei, cât şi în ceea ce priveşte serviciile oferite clienţilor şi îmi oferă, totodată, oportunitatea de a mă dezvolta în permanenţă din punct de vedere profesional. Cultura Microsoft axată pe învăţare continuă îmi oferă suportul de care am nevoie pentru a acumula şi implementa cunoştinţe noi în fiecare zi în acest domeniu aflat în continuă transformare, dar şi pentru a crea cele mai bune produse software”, a declarat Ştefan Popa.

Consider că România oferă în zona de R&D software talente capabile să creeze produse inovatoare pentru pieţele globale. Local, Microsoft oferă specialiştilor IT din ţară oportunităţi de a lucra la crearea de produse software de ultimă generaţie pentru centre de date suverane – Microsoft 365, centre de date publice – Microsoft Azure, Microsoft Teams sau Microsoft Defender”,  a adăugat Ştefan Popa.

Sabina Lăzăreanu, Junior Software Engineer: “Am descoperit că, la Microsoft, fiecare angajat este încurajat să se dezvolte din punct de vedere profesional”

În vederea atingerii obiectivelor propuse privind dezvoltarea echipei Microsoft în România, una dintre preocupări este conturarea unei strategii solide în ceea ce priveşte atragerea şi retenţia celor mai bune talente din piaţă. Compania îşi îndreaptă atenţia inclusiv asupra tinerilor care lucrează deja sau a absolvenţilor interesaţi să aibă o carieră în domenii precum dezvoltarea de software.

Sabina Lăzăreanu, Junior Software Engineer, povesteşte ce înseamnă pentru ea experienţa Microsoft: “Cu câteva zile în urmă, am sărbătorit 6 luni de când fac parte din echipa Microsoft şi mă bucur că am avut această oportunitate şi că am putut-o valorifica. Am descoperit aici că fiecare angajat este încurajat să se dezvolte din punct de vedere profesional, în orice direcţie îşi doreşte, fiind susţinut în construirea unei cariere, nu doar a unui îndeplinirii sarcinilor cotidiene impuse de job. La Microsoft, am învăţat că dorinţa de a mă perfecţiona şi curajul de a pune întrebări m-au ajutat să ies din zona mea de confort şi că cele mai interesante idei apar atunci când îţi propui să le cauţi. Pe de altă parte, balanţa între viaţa profesională şi cea privată este una echilibrată, momentele de relaxare fiind extrem de importante. Eu locuiesc în Cluj-Napoca, iar Microsoft mi-a oferit posibilitatea de a lucra remote încă de la bun început. Fiind încă la un nivel de junior în cariera mea profesională, am avut mici incerditudini legate de integrarea în echipă, nefiind prezentă fizic, însă mi-am dat seama repede că acest lucru nu reprezintă un impediment. Dimpotrivă, colegii mei m-au susţinut permanent, m-au încurajat să am încredere în mine şi să-mi stabilesc direcţia spre care să mă îndrept în carieră. Microsoft chiar m-a ajutat să-mi doresc să obţin mai mult de la mine”.

Comunitatea de aproximativ 200.000 de dezvoltatori de software din România este una dintre cele mai numeroase din regiunea Europei Centrale şi de Est. Însă, cifrele arată că, până în anul 2025, în ţara noastră vor fi create peste 650.000 de locuri de muncă pe roluri tehnice / IT.

În aceste condiţii, Microsoft şi-a propus să impulsioneze creşterea acestei cifre şi, alături de ecosistemul de parteneri şi de comunitatea academică, investeşte continuu în formarea de specialişti în domeniu şi în dezvoltarea acestei verticale a economiei româneşti.

Articol susţinut de Microsoft

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite