Aversa caută investitor internaţional, după ce a primit comenzi de peste 42 de milioane de lei. Statul a contestat, anterior, vânzarea companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Privatizarea Aversa a fost contestată în instanţă de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS)
Privatizarea Aversa a fost contestată în instanţă de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS)

Aversa Manufacturing se află în discuţii pentru asigurarea unui partener internaţional, o asociere în participaţiune, cu scopul de a consolida compania şi de a-şi extinde vânzările în Europa şi pe pieţele în curs de dezvoltare, potrivit unui comunicat al companiei.

Societatea negociază cu societăţi din China, SUA, dar şi alte state.

Compania este singurul producător de pompe centrifuge din România şi va investi în acest an 15 milioane de euro într-o nouă fabrică de 25.000 de metri pătraţi, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Vor fi angajaţi 480 de muncitori

„Aversa Manufacturing va investi în acest an 15 milioane de euro într-o nouă fabrică de 25.000 de metri pătraţi, Epstein Global fiind firma contractată care se va ocupa de acest demers. Investiţia include tehnologie de design 3D, îmbunătăţirea echipamentelor, şi un nou stand de teste astfel încât volumul de apă testată va ajunge la 30.000 metri cubi. Noua fabrică va deveni mai eficientă, va diminua costurile de producţie, va creşte calitatea, iar din punct de vedere al forţei de muncă se aşteaptă angajarea a 480 de muncitori până în 2018“, se arată în comunicat.

La începutul acestui an, compania a înregistrat comenzi în valoare de 18 milioane de lei, în comparaţie cu vânzări de 900.000 lei, în ultimele 9 luni, perioadă în care Aversa SA era în insolvenţă, dar, în septembrie 2013, compania a fost privatizată.

Cereri de export în Rusia, Pakistan,Dubai, Brazilia şi Ucraina

Aversa a primit, la sfârşitul ultimului trimestru din 2013, primele cereri de export din Rusia, Pakistan, Emiratele Arabe Unite (Dubai), Brazilia, Ucraina, iar în prezent comenzile aflate în proces de negociere însumează 42 milioane lei. Compania se va concentra 100% pe producţia de pompe de dimensiuni mari, dar va căuta în mod activ furnizori de pompe de dimensiuni mici pentru a completa gama de produse oferite clienţilor.

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind folosite în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolului.

Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost privatizată în septembrie 2013. În 4 luni, Aversa Manufacturing a reluat cu succes producţia, a angajat peste 230 de muncitori, a început să facă export şi a onorat comenzile clienţilor. 

Aversa are o tradiţie de peste 132 de ani în furnizarea de pompe personalizate pentru infrastructura românească şi pentru exportul în peste 11 ţări. 

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanţă privatizarea. La momentul privatizării, presa a scris că adevărata miză a privatizării o constituie terenurile societăţii, unde ar urma să fie construit un centru comercial.

Mai puteţi citi:

Aversa, între lichidare, privatizare şi imobiliare

Marea miză a vânzării fabricii Aversa o constituie terenul de 10 hectare din Bucureşti, însă ministrul Varujan Vosganian, care ocupă acum portofoliul Economiei, a dat asigurări că activitatea companiei va continua, cel mai probabil într-o locaţie din afara Bucureştiului.

EXCLUSIV Guvernul vrea să creeze un holding industrial

Executivul vrea să creeze un holding industrial care va conţine toate companiile viabile din subordinea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), urmând ca pe viitor să fie fie incluse, eventual, şi societăţi şi pachete de acţiuni din deţinute de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat, pentru „Adevărul”, Adrian Volintiru, preşedintele AAAS.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite