Auchan a terminat transformarea hipermarketurilor Real preluate, a urcat pe locul doi în topul retailerilor şi şi-a dublat afacerile

Auchan a terminat transformarea hipermarketurilor Real preluate, a urcat pe locul doi în topul retailerilor şi şi-a dublat afacerile

Auchan România, în noua sa dimensiune, are 31 de magazine deschise şi alte două în construcţie FOTO Adevărul

Auchan România a încheiat procesul de rebranding al celor 20 de magazine Real cumpărate de la grupul german Metro, odată cu inaugurarea de sâmbătă, 12 aprilie, a hipermarketului din AFI Cotroceni Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Retailerul a început remodelarea magazinelor Real în octombrie anul trecut, cu un program de trei deschideri pe lună şi un buget de 40 de milioane de euro.
 
Tranzacţia Auchan-Real a fost finalizată pe 12 septembrie 2013, ca urmare a acordului semnat în 30 noiembrie 2012 între grupul Auchan şi Metro Group şi a validării primite din partea Consiliului Concurenţei, la sfârşitul lunii iulie.
 
Auchan România, în noua sa dimensiune, are 31 de magazine deschise şi alte două în construcţie, o suprafaţă netă de vânzare de 252.000 metri pătraţi, peste 10.000 de angajaţi, 3 platforme logistice, 70 de milioane de clienţi anual şi o cifră de afaceri comună de peste 4,5 miliarde de lei, fără taxe.
 
Compania devine astfel unul dintre cei mai mari cinci angajatori privaţi din România şi a doua reţea de comerţ ca suprafaţă totală de vânzare la nivel naţional, după Kaufland.
 
Auchan ar putea deschide hipermarketul din cartierul bucureştean Drumul Taberei în acest an, în luna decembrie, termenul oficial fiind începutul anului 2015, iar investiţiile totale în proiect se ridică la 70 de milioane de euro.
 
„Suntem avansaţi cu lucrările la Auchan Drumul Taberei. Am putea să deschidem chiar în decembrie. Vom confirma în luna mai“, a declarat vineri directorul general al retailerului, Patrick Espasa.
 
Auchan mai are în construcţie şi un cenrru comercial la Braşov. Immochan, parte a grupului Auchan, dezvoltă un proiect pe fosta platformă industrială Tractorul Braşov, pe un teren de circa 100 de hectare.
 
Complexul urmează să cuprindă spaţii comerciale, rezidenţiale şi de servicii, reprezentând o investiţie pe termen lung, prima fază, de peste 60 milioane de euro, fiind în curs de derulare.
 
Afacerile s-au dublat după preluarea Auchan
 
Auchan România a încheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fără taxe, de peste două ori mai mari comparativ cu 2012, după integrarea celor 20 de hipermarketuri real cumpărate de grupul german Metro. Cumulat, afacerile Auchan şi Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro anul trecut.
 
Auchan va analiza intrarea pe comerţul online în 2015
 
Auchan va analiza intrarea pe comerţul online din România în 2015 şi ar putea testa acest concept din 2016, au declarat vineri reprezentanţii retailerului francez.
 
„Vom studia acest proiect în 2015. Vrem să profităm de experienţa celorlalţi colegi pentru a face un test, eventual în 2016. Este o activitate dificilă, unde se înregistrează frecvent pierderi“, a mai spus Espasa.
 
Carrefour a fost primul retailer care şi-a deschis magazin online cu produse din toate categoriile FMCG. Lansat oficial la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, serviciul este disponibil pentru Bucureşti şi localităţile limitrofe, cu livrarea la domiciliu, putând fi comandate peste 10.000 de produse.
 
În decembrie şi Cora, care deţine 12 hipermarketuri, s-a extins pe online, lansând conceptul drive, găzduit de magazinul Lujerului. Prin intermediul coradrive.ro, clienţii pot să cumpere produsele online şi le ridică ulterior din magazin.
 
O altă reţea de retail care analizează intrarea pe comerţul online este Mega Image.

Mai puteţi citi: 

Cele 20 de hipermarketuri Real vor deveni Auchan în mai puţin de un an. Auchan România va rebrandui cele 20 de hipermarketuri Real achiziţionate de la grupul Metro în mai puţin de un an, reţeaua retailerului ajungând astfel la 31 de magazine, peste 10.000 de angajaţi şi afaceri cumulate de peste 4,5 miliarde de lei, fără taxe.

Centrul de distracţie Auchan va fi gata anul viitor. Reprezentanţii companiei au declarat că acum se află în faza desemnării constructorului, iar complexul va fi finalizat în octombrie 2014.
 
Consiliul Concurenţei a dat undă verde pentru preluarea hipermarketurilor Real de către Auchan. Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea hipermarketurilor Real de către Auchan, care ajunge astfel la o reţea de 31 de magazine în România. În noiembrie anul trecut, grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, anunţa achiziţia a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din România de la grupul german Metro, într-o tranzacţie de 1,1 miliarde euro care a vizat şi unităţile din Polonia, Ucraina şi Rusia.
 
Kaufland şi Auchan, liderii marelui retail. Vânzările marilor retaileri au crescut semnificativ în 2012, în dauna buticurilor de cartier. Kaufland şi Auchan ocupă primele locuri în piaţă, la mare concurenţă cu Metro.
 
Afacerile retailerului Auchan în România au crescut anul trecut cu peste 20%. Cifra de afaceri brută, incluzând TVA, a retailerului francez Auchan în România a ajuns anul trecut la 2,353 miliarde de lei (528 de milioane de euro), potrivit datelor companiei care operează o reţea de 11 hipermarketuri la nivel naţional.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările