Acţiunile Meta scad cu peste 22% după publicarea veniturilor trimestriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

În ciuda unei creşteri cu 20% a veniturilor, venitul net al companiei în trimestrul al patrulea din 2021 a scăzut cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Meta la Bursa de Valori din New York a scăzut cu aproape 22% după încheierea tranzacţiilor miercuri, după publicarea câştigurilor trimestriale cu previziuni slabe de creştere şi un venit net mai scăzut.

Potrivit platformei de tranzacţionare, la o oră şi jumătate după încheierea sesiunii de tranzacţionare, cotaţiile companiei la bursa electronică NASDAQ au scăzut cu 22,35%.

În ciuda unei creşteri cu 20% a veniturilor, venitul net în trimestrul al patrulea din 2021 a scăzut cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, când compania avea încă numele Facebook. În plus, compania a avertizat investitorii că creşterea Meta în primul trimestru va fi afectată de concurenţa puternică pentru noii utilizatori activi din alte reţele sociale.

Compania estimează că creşterea veniturilor în următorul trimestru va fi de la 3% la 11%. De asemenea, Meta se aşteaptă la cheltuieli semnificativ mai mari în acest an, până la 95 de miliarde de dolari, în creştere faţă de 71,17 miliarde de dolari cu un an mai devreme.

Facebook a fost fondat pe 4 februarie 2004 de Mark Zuckerberg şi de trei dintre colegii săi, în timp ce aceştia erau la Universitatea Harvard. Compania, cu sediul în Menlo Park, California, deţine reţelele sociale Facebook şi Instagram, precum şi aplicaţii WhatsApp şi Messenger.

Pe 28 octombrie 2021, compania şi-a schimbat numele în Meta. Noul nume, aşa cum a fost conceput de companie, este o continuare a conceptului de „metavers”, care va uni o întreagă gamă nu numai de programe, ci şi de dispozitive de realitate augmentată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite