A fost desemnat câstigătorul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi
0Compania Explan a câştigat contractul pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe reţeaua de autostrăzi (A0, A1, A2, A3 şi A7), după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, a anunţat Compania de Drumuri.
„Joi, 24.02.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a desemnat câştigătorul pentru contractul de 'Elaborare Studiu de Prefezabilitate şi Studiu de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi'. Ofertantul desemnat câştigător este SC Explan SRL, cu preţul de 5.509.250,26 lei fără TVA'', informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Durata contractului este de 17 luni de la data de începere a proiectului.
Astfel, CNAIR a identificat următoarele noduri rutiere ce pot fi realizate pe reţeaua de autostrăzi din România:
- Pantelimon (A0 - km 48) - sectorul A0 Nord;
- Ungureni (A1 - km 53) - sectorul Bucureşti - Piteşti;
- Ovidiu (A2 - km 146) sectorul Feteşti - Cernavodă;
- Dunărea (A2 - km 157) sectorul Feteşti - Cernavodă;
- Peştera (A2 - km 181) sectorul Cernavodă - Constanţa şi Ciurila (A3 - km 33+000 pe secţiunea 2B Câmpia Turzii- Gilău).
De asemenea, alte noduri rutiere identificate care pot fi realizate sunt:
- Românaşi (A3 - km 26) sectorul Poarta Sălajului - Nuşfălau;
- Luduş (A3 zona km 18+000 a secţiunii 2A Ogra - Câmpia Turzii);
- Sănduleşti (A3 zona km 17+000 a secţiunii 2B Câmpia Turzii - Gilău);
- Crasna (A3 zona km 52+000 a secţiunii 3B Mihăileşti - Suplacu de Barcău);
- Nod de descărcare pe Autostrada A7 în zona localităţii Dumbrava, după conexiunea autostrăzii A7 cu A3
- Nod de încărcare/descărcare Adjud (Autostrada A7).
Conform sursei citate, prin realizarea acestui proiect se urmăreşte asigurarea capacităţii de circulaţie necesară şi condiţii corespunzătoare de circulaţie cu efecte negative minime la nivelul mediului şi ale ocupării de terenuri.
În acelaşi timp, se vor îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră. Astfel, se vor reduce emisiile poluante şi costurile de operare, răspunzând astfel cerinţelor de dezvoltarea economică concretizată prin adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport.
Reprezentanţii CNAIR precizează că semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.