20,2 miliarde euro, valoarea companiilor româneşti listate la bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani, iar capitalizarea acestora s-a majorat cu 64% din iulie 2013 şi până la finalul lunii iulie din acest an, a informat BVB.

Valoarea de piaţă a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut semnificativ în ultimii patru ani, a informat BVB, precizând că, la finalul lunii iulie 2013, companiile româneşti şi străine listate la BVB aveau o capitalizare cumulată de 23,2 miliarde de euro. 

„De atunci şi până la 31 iulie 2017, capitalizarea lor totală a urcat cu 53%, până la 35,5 miliarde de euro”, a anunţat Lucian Anghel, preşedintele BVB, prin intermediul unui comunicat de presă.

În ceea ce priveşte evoluţia valorii companiilor româneşti listate pe piaţa locală de capital, aceasta a crescut de la 12,3 miliarde de euro la 31 iulie 2013 la peste 20,2 miliarde de euro la 31 iulie anul acesta, ceea ce a corespuns unei creşteri a capitalizării de peste 64 de procente. „Valoarea companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu aproape 8 miliarde de euro în doar patru ani,” a spus preşedintele BVB, Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, pe măsură ce piaţa locală de capital face paşi spre promovarea la statutul de Piaţă Emergentă, accesul la fluxuri mai mari de capital va creşte. Odată obţinută această promovare, România va avea acces la o dimensiune a fondurilor de peste 20 de ori mai mari decât în prezent.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite