Chris Simion: „UnderCloud este un festival viu, modern. Am refuzat în concurs spectacolele-somnifer“

Regizoarea Chris Simion, despre Festivalul UnderCloud în studioul Adevărul Live 

Cunoscută pentru piesele de teatru pe care le montează cu succes în teatrele din Bucureşti, regizoarea şi scriitoarea Chris Simion a vorbit la Adevărul Live despre Festivalul UnderCloud din Bucureşti, aflat la a şaptea ediţie, care va începe pe 1 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Din 1 septembrie, Chris Simion va deschide la Bucureşti cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud, la Clubul Ţăranului Român. Pe parcursul a zece zile, publicul interesat de producţiile autohtone independente, va putea lua parte la un adevărat maraton teatral. Despre succesul pieselor sale, dar şi despre direcţia în care se îndreaptă teatrul independent, Chris Simion vine în studioul Adevărul Live de la ora 14.00.

Principalele declaraţii:

Cum a pornit ideea acestui festival?
Din dorinţa de a-mi ajuta colegii în care cred şi mă refer la  tinerii care poate uneori nu au aceeaşi şansa precum colegii din breaslă şi pentru că uneori mă intrigă comportamentul colegilor mei din breaslă atunci când vine vorba de valori tinere, am iniţiat acest festival, în urmă cu şapte ani. Şi le-am oferit şansa colegilor mei de a participa la acest festival, sub o umbrelă - „Undercloud“ - în care contează calitatea spectacolelor, şi nu cantitatea.

Aşa s-a născut, deci, festivalul. Dintr-o nevoie personală şi din respectul pe care îl am faţă de tinerii în care cred cu desăvârşire. Iar fenomenul independent oferă, prin generozitatea lui, această şansă tinerilor. Până la urmă, forma acesta independentă este foarte bună, în sensul în care dacă eşti bun, rezişti, dacă nu ai valoare, publicul nu te consumă.

Anul acesta este a şaptea ediţie, este prima ediţie internaţională - primul an în care avem reprezentanţi străini. Avem 3 spectacole internaţionale: unul din Anglia, altul din Franţa şi al treilea din Ungaria. Toate vor fi subtitrate.

Festivalul "Undercloud" este un festival tânăr, viu, modern, făcut pentru oamenii tineri, indiferent de vârsta lor biologică.


Festivalul se va ţine la Muzeul Ţăranului Român şi la Clubul Ţăranului Român. Nu ne-am „împrăştiat“ prin toate locurile din Bucureşti pentru că vrem să creem o stare, autentică. Este o manifestare prin care ne dorim să ne contruim o emoţie. UnderCloud este un festival modern şi viu. De altfel, am dat „detele“ şi „eject“ la toate spectacolele-somnifer.

Festivalul se va deschide cu spectacolul „Absolult“ cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija. Alţi actori care vor performa pe scenă sunt: Oana Pellea, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ, Magda Catone, Marian Râlea. Printre cei tineri: Vlad Zamfirescu, Marius Manole, Medeea Marinescu.

Nu suntem chiar independenţi la nivel financiar. Nu poţi să faci un astfel de festival fără suport. În mod normal, ai merge la stat şi ai putea să demonstrezi prin dosare, date (doar sunt şapte ani) că festivalul contribuie la educaţia bucureşenilor, că publicul este interesat etc. Dar asta nu se întâmplă, astfel că apelezi la mediul privat. Prin sprijinul acestor oameni, care văd şi un mod de promovare al firmei lor, dar şi de susţinere al festivalului, putem să existăm.

Publicul este format dintr-un mix de oameni: vezi de la oameni îmbrăcaţi în blugi, la doamne în rochii de seară, de la puşti de 15 ani la persoane în vârtă de 70 de ani. Avem însă două extreme  la voluntari: o bunicuţă şi un copil de 8 ani.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: