Nae Lăzărescu a murit la 72 de ani

Nae Lăzărescu a murit la 72 de ani

Actorul Nae Lăzărescu a murit FOTO Mediafax

Actorul Nae Lăzărescu a murit, joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, din cauza unor grave probleme hepatice. Artistul era cunoscut, în special, pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

Ştiri pe aceeaşi temă

„L-am văzut acum o lună. A jucat şi în toamnă, şi în luna septembrie, de aproximativ două luni n-a mai jucat“, a declarat Stela Popescu pentru Realitatea. Actriţa a explicat că şi-l va aminti pe renumitul actor Nae Lăzărescu ca pe „un om care se tinea de şotii, de glume, am atâtea amintiri, era plin de glume si avea o memorie excepţională, aşa că aducea foarte multe în lumea teatrului românesc“. 
 
„Dumnezeu să-l ierte. Vă daţi seama că eu sunt ca şi în familie, aşa că am auzit vestea morţii sale imediat ce s-a întâmplat“, a spus Vasile Muraru, colegul său de scenă şi bunul său prieten. 
 
„Am primit vestea cu mare bucurie, pentru că am înţeles că a pornit spre lumină, că s-a liniştit, s-a dus către Dumnezeu şi că, alături de multe alte talente, este în Ceruri. Discreţia de care a dat el dovadă ca să nu întristeze lumea merită respectată şi acum“, a completat actorul, pentru Realitatea. 
Şi-a iubit colegii, teatrul, scena. „Constantin Tănase“ a fost viaţa lui. Am vorbit ultima oară cu el alaltăieri.... Am vorbit mai multe.
Vasile Muraru, actor
Trupul lui Nae Lăzărescu va fi depus vineri după-amiază la Teatrul Constantin Tănase, iar sâmbătă actorul va fi înmormântat la Focşani.
 
Colegii acestuia spuneau că are unele probleme la ficat, pentru care urmează un tratament foarte puternic. A fost internat şi se retrăsese de pe scenă în urma acestor probleme.
 
Partenerul de scenă al lui Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, a declarat că Nae Lăzărescu a decedat în urma unei boli îndelungate şi cu un parcurs sinuos, cu reveniri şi căderi, potrivit România Liberă.
 
„Pentru el, viaţa a fost teatrul, pentru el, viaţa a fost scena, pentru el, viaţa a fost spectacolul. Toată viaţa lui a fost un spectacol. Să-i respectăm amintirea şi munca de-o viaţă în slujba publicului”, a spus actorul Vasile Muraru, prietenul şi colegul de scenă al lui Nae Lăzărescu, la Digi24. 
 
Foto
 
În luna iulie a acestui an, Nae Lăzărescu a anunţat că ar putea fi nevoit să ia o pauză de la actorie din cauza unor probleme de sănătate. 
 
„Am fost la spital, unde mi-au făcut nişte analize. Am lipsit de pe scenă. Eu nu lipsisem niciodată. Eram slăbit. Mi-au zis să beau lichide, să mai las tutunul. Nu mi-au pus restricţii la mâncare. Am nevoie de multă odihnă. Nu-mi făcuse analizele de ani de zile”, declara Nae Lăzărescu, în cadrul unei ediţii a emisiunii „Happy Hour” de la Pro TV, difuzată în iulie.
 
Actorul s-a limitat, însă, la aceste declaraţii şi a refuzat să dezvăluie diagnosticul pus de medici.
 
Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941. Este cunoscut în mod special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.
 
A jucat şi în filme, printre care „Grăbeşte-te încet”, „Şantaj”, „Baloane de curcubeu”, „Căsătorie cu repetiţie” şi „Viraj periculos”.
 
De asemenea, în animaţia „Maşini”, i-a dat voce personajului Clang.
 

Citeşte şi:

Nae Lăzărescu a vrut să lucreze la Teatrul „Constantin Tănase” cu orice preţ: „Portar, contabil, orice dar neapărat la acest teatru!”

Actorul Nae Lăzărescu, care a murit în această dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, din cauza unor probleme hepatice, declara într-un interviu pentru Teatrul „Constantin Tănase“ că şi-a dorit să cu orice preţ să lucreze în această instituţie, căreia i-a dedicat 50 de ani din viaţă.

VIDEO Cele mai amuzante scenete cu Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru

Fie că a jucat în spectacolele Teatrului „Constantin Tănase“ sau în scenete de televiziune, Nae Lăzerescu a adus întotdeauna zâmbetul pe feţele spectatorilor. Vă prezentăm unele dintre cele mai îndrăgite şi amuzante momente artistice din cariera actorului.

Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, în „Arca lui Nae și Vasile” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”

Imagini din aceeasi galerie
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, în „Arca lui Nae și Vasile” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, în „Arca lui Nae și Vasile” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, în „Arca lui Nae și Vasile” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, în „Idolii Femeilor” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu, în „Bufonii Regelui” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu, în „Omul care a văzut moartea” FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Vasile Muraru și Nae Lăzărescu FOTO Adevărul
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Adevărul
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Adevărul
 • Nae Lăzărescu și partenerul său de scenă, Vasile Muraru FOTO Mediafax
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Adevărul
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Adevărul
 • Nae Lăzărescu FOTO Adevărul
 • Nae Lăzărescu FOTO Mediafax
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
 • Nae Lăzărescu și Vasile Muraru FOTO Teatrul „Constantin Tănase”
Distribuie imaginea
citeste totul despre: