Maia Morgenstern şi Marius Bodochi duc spectacolul "Marina & Ulay" în Festivalul de Teatru Skampa din Albania

Maia Morgenstern şi Marius Bodochi duc spectacolul

Maia Morgenstern si Marius Bodochi, în repetiţii

Cea de a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Skampa, unul dintre cele mai mari evenimente de teatru internaţionale din Albania, va avea loc  în perioada 9 - 16 octombrie 2019, la Elbasan. Festivalul, unul dintre cele mai mari evenimente de teatru internaţionale din Albania, are loc anual în fiecare toamnă în Elbasan, un oraş cu un patrimoniu cultural special. Din anul 2006 festivalul s-a extins în capitala Albaniei, Tirana.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Festivalul Internaţional de Teatru Skampa din Elbasan, Albania,Teatrul Dramaturgilor Români din Bucureşti va participa, în perioada 11-14 octombrie, cu spectacolul Marina & Ulay, în distribuţie avându-i pe actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi. Regia artistică este semnată de Alexandru Nagy, iar regia tehnică e asigurată de Bogdan Vladu. Scenariul îi aparţine dramaturgului Edith Negulici.  Piesa Marina & Ulay este povestea de dragoste, zbuciumul artistic, amintirea unora dintre cele mai impresionante performance-uri artistice din istorie, ale Marinei Abramović şi Ulay.

Forţa creativă şi spiritul puternic al Marinei Abramović este exprimat cu putere de interpretarea remarcabilă a Maiei Morgenstern, ea însăşi un artist desăvârşit, o prezenţă impetuoasă şi un talent excepţional al scenei româneşti şi internaţionale de teatru şi film. La fel şi Ulay, fostul partener de viaţă al Marinei, un artist adevărat, a cărui operă a fost mereu umbrită de scandalurile avute cu fosta sa iubită, rolul lui fiind interpret de Marius Bodochi, un actor de mare profunzime şi un reper al teatrului românesc.

În perioada 11 - 14 octombrie, în cadrul festivalului, artiştii români vor susţine două reprezentaţii ale spectacolului Marina & Ulay, în zilele de 12 octombrie şi 13 octombrie. Dincolo de cele două spectacole, Maia Morgenstern va susţine, de asemenea, un masterclass în 13 octombrie, de la ora 11.30, la centrul artistic naţional ArTurbina din Tirana. Framaturgul şi regizorul tehnic va participa la o serie de întâlniri programate de organizatorii festivalului, cu personalităţi din lumea culturală, dialoguri culturale şi schimburi de experienţă cu artiştii participanţi invitaţi din alte ţări şi cei locali.

Festivalul Skampa a oferit publicului anual o selecţie de spectacole ale unor trupe performative albaneze şi internaţionale, găzduind peste 2500 de artişti din Albania şi alte ţări precum Olanda, Italia, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Rusia, Argentina, România, Bulgaria, Moldova, Germania, Lituania, Franţa, Macedonia, SUA, Bulgaria, Muntenegru, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Belgia, Serbia. În cadrul evenimentului sunt prezentate principalele curente artistice, atât pe ​​scenele teatrelor albaneze, cât şi cele internaţionale, creând, în acelaşi timp, un spaţiu pentru dialog intercultural şi noi concepte artistice.

Profilul acestui festival din primele ediţii a fost constituit pe schimbul de experienţă şi idei dintre artişti, interpretări alternative şi prezentarea valorilor din domeniul artelor scenice şi teatrale. La ediţia din acest an, festivalul rămâne fidel originalităţii sale, evitând toate abordările tradiţionale şi fiind deschis către toate expresiile artistice şi formele inovatoare de exprimare. Astfel, vor fi prezentate spectacole din diverse genuri, de la teatrul non-verbal şi piesele clasice, până la spectacole alternative, atmosfera fiind îmbogăţită de evenimentele conexe: ateliere, prezentări, concerte, expoziţii, întâlniri şi discuţii pe marginea temelor artelor dramatice.

Festivalul Internaţional de Teatru Contemporan Skampa este organizat de Asociaţia Albaneză de Teatru Contemporan A.T.K şi este susţinut de Ministerul Culturii din Albania, precum şi de Municipiul Elbasan.

Institutul Cultural Român susţine participarea artiştilor Teatrului DramaturgilorRomâni din Bucureşti,cu sprijinul Ambasadei României în Republica Albania, pentru prezentarea spectacolului Marina & Ulay, la a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru SKAMPA din Elbasan, Albania.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările