Primul mesaj al Papei Francisc în noul an. Ce deplânge Suveranul Pontif

Primul mesaj al Papei Francisc în noul an. Ce deplânge Suveranul Pontif

Papa Francisc a îndemnat enoriaşii la unitate                                                               FOTO: EPA-EFE

În primul său mesaj din noul an, Papa Francisc a deplâns lipsa de unitate a lumii şi a avertizat cu privire la o vânătoare fără suflet după profit de care beneficiază foarte puţini, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Câtă dezbinare şi solitudine există în jurul nostru. Lumea este complet conectată şi totuşi, pare din ce în ce mai dezbinată”, a spus Papa la tradiţionala slujba de Anul Nou din bazilica Sfântul Petru.

Papa a adus un omagiu maternităţii, punctând că o lume care priveşte spre viitor, uitând de „privirea mamei” este obtuză, mai scrie agenţia de presă. „Poate că şi-ar creşte profitul, dar dar nu o să îi mai vadă pe ceilaţi ca pe nişte copii. Va aduce bani, dar nu pentru toată lumea. Vom locui cu toţii în aceeaşi casă, dar nu ca fraţi şi surori”, a mai spus Suveranul Pontif. 

Anul 2018 a fost unul dificil pentru Papa Francisc, în contextul în care Biserica sa a fost implicată în mai multe scandaluri sexuale în lume. Sentimentul de criză s-a adâncit luni când purtătorul de cuvânt al Vaitcanului şi adjuncta sa au demisionat în mod neaşteptat în urma unor diferenţe de opinie în privinţa strategiei de comunicare. 

Papa nu a făcut însă referire la niciunul dintre aceste elemente, îndemnându-i pe enoriaşi să rămână uniţi cu Biserica. „Unitatea contează mai mult decât diversitatea”, a mai spus acesta, adăugând un avertisment: că biserica riscă să devină „un frumos muzeu al trecutului” dacă oamenii îşi pierd credinţa. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: