Cei mai buni oameni din istorie

Cei mai buni oameni din istorie

Maica Tereza, printre cei mai buni oameni din istorie

Cei mai buni oameni din istorie. Şefi de stat, lideri religioşi sau chiar oameni simpli, aceste persoane au demonstrat că nu există limite atunci când îţi propui să faci bine şi să schimbi lumea.

Cei mai buni oameni din istorie. Nelson Mandela

foto abcnews.com
Nelson Mandela a făcut 27 de ani de închisoare pentru idealurile sale de libertate şi pentru lupta împotriva Apartheidului din Africa de Sud. După ieşirea din închisoare, Mandela, devenit preşedintele ţării, a dus Africa de Sud pe calea reformelor dar nu s-a răzbunat niciodată pe foştii săi aliaţi.
 
 

Cei mai buni oameni din istorie. Abraham Lincoln

foto hannaharendtcenter.org
Abraham Lincoln e considerat unul dintre cei mai influenţi preşedinţi ai Statelor Unite, pe care a condus-o între 1861 şi 1865 când a fost asasinat. Acţiunile sale din acei ani au dus la abolirea definitivă a sclaviei negrilor în SUA.
 

Cei mai buni oameni din istorie. Martin Luther King

foto uchicago.edu
Martin Luther King a fost liderul mişcării pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite. Prin acţiunile sale, a inspirat milioane de oameni de culoare, dar şi albi, să aspire către o societate mai tolerantă şi egală. A fost asasinat pe 4 aprilie 1968 dar rămâne şi astăzi un simbol al luptei pentru dreptate şi egalitate rasială.
 
 

Cei mai buni oameni din istorie. Prinţesa Diana

foto vair.com.vn
Prinţesa Diana de Wales a inspirat o lume întreagă prin munca sa caritabilă, în special în Africa. În 1987, ea a fost una dintre primele celebrităţi marcante care a fost fotografiată atingând o persoană infectată cu HIV. Diana era o susţinătoare a Campaniei Internaţionale pentru Interzicerea Minelor Terestre, campanie care a câştigat premiul Nobel pentru Pace în 1997. În luna ianuarie a acelui an, ea a făcut turul unui teren minat din Angola purtând echipament de protecţie. 

foto meadow4.org
Maica Tereza a fost o călugăriţă şi misionară catolică. S-a născut în Macedonia dar a trăit cea mai mare parte a vieţii în India, unde s-a dedicat operei de caritate. A fondat Misionarii Carităţii, o congregaţie ce număra, în 2012, peste 4.500 de călugăriţe active în 133 de ţări. Instituţia oferă îngrijire medicală  şi adăpost oamenilor bolnavi de HIV/SIDA, lepră sau tuberculoză. A primit premiul Nobel pentru pace în 1979 şi a fost beatificată în 2003.
 

Cei mai buni oameni din istorie. Mahatma Ghandi

foto thebuddhasutra.com
Mahatma Ghandi a luptat pentru recunoaşterea drepturilor compatrioţilor săi indieni prin revoltă bazată pe rezistenţă paşnică. Prin promovarea nonviolenţei, Ghandi a reprezentat o inspiraţie pentru lideri politici şi manifestanţi pentru drepturi civile din toată lumea, printre care Marthin Luther King sau Nelson Mandela.
 

Cei mai buni oameni din istorie. Papa Ioan Paul al II-lea

foto tkanephotography.com
Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul papă de origine poloneză şi este considerat unul dintre personajele istorice care au contribuit decisiv la sfârşitul comunismului în Europa de Est. A vizitat 129 de ţări, a militat pentru pace şi a îmbunătăţit relaţiile Vaticanului cu celelalte religii mari din lume. Unul dintre cele mai semnificative momente din pontificatul lui este conversaţia pe care a avut-o în 1983 cu Mehmet Ali Agca, un bărbat care a încercat să îl asasineze cu doi ani înainte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările