Adevărul Live. Cum a căzut Zidul Berlinului şi cum a ajuns o bucată la Bucureşti

Cum a căzut Zidul Berlinului şi cum a ajuns o bucată la Bucureşti

Acum 30 de ani, pe 9 noiembrie, zeci de mii de berlinezi din partea de Est a oraşului au luat cu asalt Zidul care separa blocul socialist de lumea liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Trupele care, altădată, ar fi deschis focul fără avertisment, nu au primit ordin să intervină. Sub ochii întregii lumi s-a întâmplat ceea ce se părea că este irealizabil, Cortina de Fier s-a prăbuşit. Simbolul opresiunii comuniste a căzut şi odată cu el, regimul totalitar instaurat în ţările ocupate de Armata Roşie la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

O bucată din Zidul Berlinului a ajuns pe 7 noiembrie, la Bucureşti, şi poate fi văzută în curtea Academiei Române. Cum a influenţat căderea Zidului Berlinului desfăşurarea evenimentelor din România? Ce se întâmplă, acum după 30 de ani, în lumea nostră şi care va fi viitorul Continentului?

Discutăm împreună cu profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului pentru Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române, organizatorul aducerii fragmentului din Zidul Berlinului la Bucureşti, la Dezbaterile Historia, la Adevărul Live începând cu ora 12.00. O emisiune moderată de Ion M.Ioniţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: