Ce titluri aduc editurile la cea de-a 25-a ediţie Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru zile, la târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, ajuns la cea de-a 25-a ediţie, marile edituri vor avea la standuri peste 1000 de titluri şi reduceri de până la 20 la sută. Prezentăm o selecţie a cărţilor ce vor fi lansate la târg.

Peste 1000 de titluri vor fi disponibile la standul editurii Humanitas de la Gaudeamus. Printre cele mai aşteptate lansări se numără  „Două veacuri de populism românesc” de Robert Adam, volumul lui Lucian Boia, „De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi” şi „România, te iubesc!” cu textele jurnaliştilor care realizează celebrele reportaje ale emisiunii cu acelaşi nume. De asemenea, în ceea ce priveşte seria de autori străini, vor fi lansate titluri precum „Scara lui Iakov” de Ludmila Uliţkaia, „Omul fără însuşiri” de Robert Musil, sau „Scene de viaţă provincială” de  J.M. Coetzee. 

Standul editurii Polirom va avea peste 1500 de titluri, toate la reduceri între 10 şi 20 la sută. Printre cele mai recente apariţii se numără romanul Gabrielei Adameşteanu, „Fontana di Trevi”, „Terasa fericirii”, de Lavinia Bălulescu, dar şi romane de autori străini, apărute în „Biblioteca Polirom”, precum „Inima omului”, de Jon Kalman Stefansson, „Îngerul istoriei” de Rabih Haenel sau „Teoria generală a uitării”, de Jose Eduardo Agalusa. În aceeaşi colecţie, foarte aşteptate de cititori sunt şi „Cum am împuşcat un elefant”, de George Orwell, „De ce scriem”, de Philip Roth, sau „Pur şi simplu despre muzică” scrisă de Haruki Murakami şi Seiji Ozawa.

Prezenţa Nemira la ediţia din acest an a Gaudeamus stă sub sloganul „E timpul să te trezeşti!”, editura invitând cititorii să descopere cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său, Owen King, „Frumoasele adormite”. „Câte motive să iubeşti viaţa: după depresia suferită la 24 de ani”, de Matt Haig, „Un gentleman la Moscova”, de Amor Towels, sau „Femei în ştiinţă. 50 de femei temerare care au schimbat lumea”, de Rachel Ignotofsky se regăsesc printre titlurile adus de Nemira la târg. 

În colecţia Vorpal de poezie, apare volumul „m o n o i d e a l”, de Vasile Leac.

La editura Litera printre cele 1400 de cărţi care vor fi disponibile la standul de la Gaudeamus, se numără autobiografia lui Michelle Obama, „Povestea mea”, respectiv „Trenul lui Lenin” de Catherine Merridale, şi „Primul Război Mondial, de la Sarajevo la Versailles” de Richard Overy, în categoria non-ficţiune. De asemenea, Litera aduce şi celebrul roman „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, într-un format nou. Pentru cititorii de la Gaudeamus, cartea vine într-o ediţie limitată, cu autograf. 

Probabil că titlul „vedetă” al editurii RAO este „Queen în 3D, Brian May”, primul album dedicat formaţiei Queen, realizat de un membru al acesteia, apărut la scurt timp după lansarea în ţară a filmului „Bohemian Rhapsody”. Tot în zona de non-ficţiune, la standul RAO pot fi regăsite, „Pe umerii giganţilor”, de  Umberto Eco, 12 eseuri bazate pe prelegeri susţinute de scriitor la festivalull „La Milanesiana”, între 2001 şi 2005 , sau volumul „În lipsa preşedintelui”, Bill Clinton şi James Patterson.

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură va fi deschisă publicului de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Programul complet al evenimentelor se găseşte pe site-ul Gaudeamus.

Humanitas:

Vineri: 

17.30- Robert Adam, Două veacuri de populism românesc ; 

18.00- Radu Vancu, Transparenţa

Sâmbătă: 

12.00- Lucian Boia, De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi (Fragment aici) 

13.00- Thierry Wolton, O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigaţie istorică- Vol. 1: Cu pumnul de fier. Călăii; 

14.30- Gabriel Liiceanu, Aşteptând o altă omenire (Fragment aici)

16.00- Horia-Roman Patapievici, Două eseuri despre paradis şi o încheiere

18.00- Ioan Stanomir, La Centenar. Recitind secolul României Mari

Duminică: 

12.30- Dan C. Mihăilescu, Plăceri vinovate şi datorii împlinite. 12 confesiuni (o antologie)

Polirom: 
Vineri: 

ora 12.00: Daniel Dăianu, `Băncile centrale, criza şi postcriza. România şi Uniunea Europeană încotro?" (Fragment aici)

Sâmbătă: 

ora 12.00: Adrian Cioroianu (editor), „Un centenar şi mai multe teme pentru acasă. Ce au învăţat şi ce nu au învăţat românii din ultimul secol de istorie”

ora 13.00: Seria de autor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Ediţia a II-a revăzută, adăugită şi ilustrată Lansare de carte & şedinţă de autografe

ora 14.00: Seria de autor Gabriela Adameşteanu, Fontana di Trevi (Fragment aici)

ora 16.30: Fiction Ltd. Dan Lungu, Pâlpâiri (Fragment aici)

Duminică: 

ora 12.30: Cristian Preda, Însemnări din vremuri tulburi şi ţinuturi exotice (Fragment aici)

ora 14.00: Ego-grafii. Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii

ora 15.00: Ego. Proză. Tudor Ganea, Porci

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite