Cu un efort susţinut toţi aceşti oameni îşi pot vedea dorinţele împlinite.

Top 5 cărţi motivaţionale recomandate de anticariatul online Printre Cărţi

Din topul celor mai importante cărţi motivaţionale nu pot lipsi următoarele titluri:

Ghidul împlinirii” – Robin Sharma

Faptul că Robin Sharma este considerat un foarte bun expert în leadership şi dezvoltare personală, nu este o întâmplare, autorul oferind nu mai puţîn de 10 bestseller-uri citite de oameni din întreagă lume.

„Ghidul Împlinirii” este una dintre „bijuteriile” motivaţionale oferite de autor, carte care se adresează celor care îşi propun să exceleze în toate aspectele importante ale vieţîi. Acest manual al împlinirilor include 101 idei concrete potrivit de pus în practică de către toţi cei care şi-au propus să atingă potenţialul maxim în viaţă. Regulile menţionate în carte sunt simple şi uşor de aplicat, mai mult de atât sunt însoţite de sfaturi practice care puse în aplicare, elimina riscul de eşec.

Dincolo de vârf” - Zig Ziglar

O altă carte pe care cititorul o va iubi, „Dincolo de vârf” conţine o serie de sfaturi, care puse în practică pot schimbă un vis în realitate. Unul dintre  cei mai citiţi autori americani contemporani, Zig Ziglar oferă o pildă de viaţă monumentală, în ideea în care susţine că în viaţă piedicile, aspectele neplăcute şi suferinţă sunt temporare, pe când progresul este permanent.

Cartea este atât de atractivă prin faptul că oferă informaţîi importante despre cum oamenii pot să primească în viaţă, absolut tot ce îşi doresc: „sănătate, fericire, bunăstare, prieteni adevăraţi, siguranţă, seninătate”. Ce trebuie să facă pentru a se bucură de toate aceste daruri ale vieţîi? Să îşi valorifice potenţialul la maximum. Care sunt armele care necesită utilizate pentru a reuşi? Echilibrul şi disciplină.

Reţeta geniului - Robert Greene

Nu toţi oamenii se nasc genii, dar exemplul acestora poate fi urmat de către oricine îşi doreşte să exceleze în viaţă. Mai mult de atât, în ce măsură se poate crede că geniul este secretul succesului?  Cât se poate crede în faptul că abnegatia, determinarea, răbdarea, perseverenţă şi încrederea sunt factori determinanţi pentru o viaţă îndestulată din toate punctele de vedere. Nimeni nu contesta importantă capacităţilor intelectuale, dar pentru a atinge succesul în viaţă de zi cu zi nu sunt oare mai importante calităţile menţionate anterior? Răspunsul admirabil redat în cartea lui Robert Greene este fundamentat pe analiză vietilor unor mari maeştri - Goethe, Einstein, Darwin, Mozart.

Inteligenţă emoţională în leadership - Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee

O altă carte motivaţională capabilă să schimbe vieţi, „Inteligenţă emoţională în leadership” oferă exemplele unor lideri care inspiră. Cercetând mai multe cazuri, autorii oferă răspunsuri esenţiale la întrebări care privesc conducerea fundamentată pe inteligenţă emoţională. „De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienţi? De unde îşi trage forţă lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivităţîi, performanţei şi relaţiilor interumane?” Toate răspunsurile la aceste întrebări îi inspiră şi ii stimulează pe cititori, care ajung să înţeleagă că inteligenţă emoţională poate să garanteze succesul în viaţă. 

„De la idee la bani” - Napoleon Hill

Din acest top al celor mai bune cărţi motivaţionale din toate timpurile, nu putea lipsi această opera scrisă de către Napoleon Hill, la insistenţele lui Andrew Carnegie. A fost vândută în peste 60 de milioane de exemplare şi a inspirat oameni de succes, care au aplicat principiile pe care le promovează - Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt, William Jennings Bryan, Clarence Darrow, Alexander Graham Bell, William Howard Taft, fiind doar o mică parte dintre aceştia.

În mod cert, această carte emblematică în domeniul motivaţional, conţine principii care au schimbat destine şi continuă să o facă, indiferent de domeniul în care aceştia activează. Cei 13 paşi spre îmbogăţire duc cititorul către succes şi prosperitate.

Toate cărţile menţionate anterior sunt foarte importante în literatură motivaţională şi pot fi achiziţionate de pe site-ul PrintreCarti.ro . Aici veţi găsi mereu mii de cărţi la reducere pregătite să contribuie la dezvoltarea dumneavoastră.