Stiri despre uniunea vamala

  119 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Proiectul UE pentru tratatul privind Brexitul înfurie Londra. Motivul: Irlanda de Nord ar putea rămâne în Uniunea vamală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul UE pentru tratatul privind Brexitul înfurie Londra. Motivul: Irlanda de Nord ar putea rămâne în Uniunea vamală

  Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a prezentat, miercuri, la Bruxelles, proiectul tratatului retragerii Marii Britanii din blocul comunitar, provocând agitaţie la Londra. Asta pentru că în document se arată că provincia britanică Irlanda de Nord ar putea rămâne în  Uniunea vamală după ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar.

 • Partidul Laburist, în favoarea unei uniuni vamale cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul Laburist, în favoarea unei uniuni vamale cu UE

  Partidul Laburist britanic, aflat în opoziţie, susţine intrarea într-o nouă uniune vamală cu Uniunea Europeană după ieşirea Marii Britanii din blocul european, care să se fie calchiată după actualul regim, a declarat duminică referentul formaţiunii pentru Brexit, Keir Starmer, scrie AFP.

 • De
ce UE nu trebuie să abandoneze Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce UE nu trebuie să abandoneze Turcia

  Impunerea stării de urgenţă în Turcia şi arestarea în masă a unor cetăţeni consideraţi membri sau simpatizanţi ai mişcării Hizmet, văzută de către regimul de la Ankara drept o ameninţare reală la adresa stabilităţii interne, a stârnit numeroase critici venite din partea unor state membre UE.

 • Egalitate: Uniunea Europeană şi
Uniunea Vamală au un număr aproape egal de susţinători în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egalitate: Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală au un număr aproape egal de susţinători în Moldova

  Dacă duminica viitoare cetăţenii Republicii Moldova ar trebui să aleagă între Uniunea Europeană (UE) şi Uniunea Vamală (UV), 41,6% ar vota pentru UE şi 42,5% ar alege cealaltă opţiune. Datele fac parte dintr-un sondaj de opinie realizat de compania de sondaje Intellect Group. Peste 15% din respondenţi nu au răspuns la această întrebare, transmite IPN.

 • INTERVIU Igor Dodon vede viitorul Chişinăului la braţ cu Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Igor Dodon vede viitorul Chişinăului la braţ cu Moscova

  Ştefan cel Mare vorbea moldoveneşte, dar moldoveneasca şi româna sunt înrudite; Iurie Leancă şi Drăguţanu trebuie să dea explicaţii pentru miliardul furat, iar Rusia este singura şansă de dezvoltare a Republicii Moldova, consideră liderul PSRM, Igor Dodon.

 • Igor Dodon, la
Forumul „Găgăuzia-2016”. „În Est se află ţările frăţeşti. PSRM nu renunţă la
integrarea eurasiatică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, la Forumul „Găgăuzia-2016”. „În Est se află ţările frăţeşti. PSRM nu renunţă la integrarea eurasiatică”

  Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul Forumului „Gagăuzia-2016”, că PSRM îşi doreşte integrarea în Uniunea Eurasiatică şi Uniunea Vamală, iar organizarea referendumului de către autorităţile de la Comrat nu a fost o acţiune separatistă, ci a însemnat un gest patriotic din partea unor oameni îngrijoraţi pentru soarta patriei lor.

 • Usatîi vrea referendum pentru orientarea Chişinăului către UE sau Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Usatîi vrea referendum pentru orientarea Chişinăului către UE sau Rusia

  Deşi iniţial susţinea că este necesară o pauză în ceea ce ţine de implementarea Acordului de Asociere cu UE, liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a precizat ulterior că se opune suspendării acestuia, dar ar vrea ca vectorul extern al Republicii Moldova să fie decis prin referendum.

 • Nervi în Est: Summitul de la Riga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nervi în Est: Summitul de la Riga

  După cum poate observaţi, la est de România, spaţiul se tensionează continuu, în diverse forme, ca rezultat al intrării în funcţiune a diferite (dar concordante) mecanisme de presiune.

 • Nici Putin nu ştie ce reprezintă Uniunea Vamală.
Republica Moldova nu mai poate da înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nici Putin nu ştie ce reprezintă Uniunea Vamală. Republica Moldova nu mai poate da înapoi

  Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală nu este posibilă din punct de vedere economic pentru că majoritatea relaţiilor economice sunt deja create cu UE şi, după cum vedem, Republica Moldova a supravieţuit destul de bine ultimelor blocade ale Rusiei. Nici oligarhii locali nu sunt foarte interesaţi să se bage prea des sub cizma Rusiei. E un joc dublu real, ce se desfăşoară pe scena politică de la Chişinău.

 • Uniunea Economică Eurasiatică se va izola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Economică Eurasiatică se va izola

  Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), care, potrivit liderului de la Kremlin, ar urma să funcţioneze începând cu 1 ianuarie 2015, va izola economic Rusia, Belarusul, Kazahstanul şi Armenia. Totodată, ar putea avea loc şi o tentativă de a micşora dependenţa economică a acestor ţări de fluctuaţiile dolarului din SUA.

 • Belarusul face încă un pas împotriva Rusiei. Uniunea Vamală a lui Putin, în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belarusul face încă un pas împotriva Rusiei. Uniunea Vamală a lui Putin, în pericol

  Belarusul a luat decizia de a nu mai respecta convenţiile uniunii vamale promovată de Putin, astfel că vameşii bieloruşi au primit ordin să verifice amănunţit toate vehiculele care intră din Rusia „pentru a evita contrabanda cu carburanţi şi alte mărfuri”. Decizia vine la scurt timp după ce Aleksandr Lukaşenko, preşedintele bielorus, a acuzat Rusia că încalcă toate regulile uniunii vamale şi a ameninţat că va ieşi din entitatea creată de Putin.

 • FOTO VIDEO Alegeri pentru Parlamentul
Republicii Moldova 2014. Basarabenii votează la Bacău pentru viitorul european
al ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova 2014. Basarabenii votează la Bacău pentru viitorul european al ţării

  La secţia organizată  la Universitatea  „Vasile Alecsandri“ din Bacău au votat în primele ore ale dimineţii, până la ora 11, peste 100 de persoane. Au venit să voteze zeci de familii care s-au stabilit în judeţul Bacău şi împrejurimi dar şi o parte din cei 302 studenţi care învaţă la Bacău. Alegerile sunt monitorizate atât de autorităţile din Republica Moldova, cât şi de Jandarmerie,  care asigură corectitudinea procesului de votare.

 • VIDEO Alegeri Republica Moldova. Moldovenii din ţară şi de peste hotare s-au mobilizat pe internet. Mesajele proeuropene le domină pe cele proruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alegeri Republica Moldova. Moldovenii din ţară şi de peste hotare s-au mobilizat pe internet. Mesajele proeuropene le domină pe cele proruse

  Chiar de la începutul campaniei electorale, moldovenii din ţară, dar şi cei de peste hotare şi-au îndemnat concetăţenii să iasă la vot pe 30 noiembrie. Cele mai multe mesaje au fost transmise în format video, pe YouTube, dominante fiind cele proeuropene. De cealalată parte, partidele care au mesaj prorus şi-au promovat ideile prin posturile locale de televiziune pe care le deţin.

 • VIDEO Lukaşenko ameninţă Moscova că va părăsi Uniunea Vamală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Lukaşenko ameninţă Moscova că va părăsi Uniunea Vamală

  Belarusul nu este de acord cu restricţiile vamale introduse de Federaţia Rusă, în condiţiile în care Belarusul, Federaţia Rusă şi Kazahstanul au un acord cu privire la libera circulaţie a mărfurilor dintre aceste state. Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a întrebat recent pe oficialii ruşi de ce acordul privind Uniunea Vamală nu funcţionează.

 • Miroase a dictatură în Moldova: „Gata cu democraţia!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miroase a dictatură în Moldova: „Gata cu democraţia!“

  Trei dintre liderii unor partide politice importante care candidează la alegerile parlamentare din Republica Moldova contestă cu vehemenţă valorile democratice. Modelele lor în materie de guvernare  statală sunt Belarus, Singapore, România lui Ceauşescu şi Rusia lui Putin

 • Republica Moldova, încotro? Comunişti blânzi, socialişti radicali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova, încotro? Comunişti blânzi, socialişti radicali

  În ultima saptămână de campanie electorală poziţionarea partidelor pe axa Est-Vest este clară, în timp ce potenţialul de alianţă al fiecărui partid s-a micşorat datorită declaraţiilor din ultima vreme a principalilor lideri politici. Dacă posibilitatea alianţelor rămâne un subiect deschis şi supus criticilor în orice democraţie, planurile de guvernare ale partidelor sunt direct influenţate de poziţionarea lor pe harta geopolitică.

 • Uniunea Vamală nu mai există
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Vamală nu mai există

  Oricât de mare a fost lupta pentru Uniunea Vamală, aceasta se pare că nu mai există. Potrivit glavpost.com, iarăşi au fost introduse graniţele, pe când UV însemna lipsa lor şi libera circulaţie a mărfurilor.

Modifică Setările