Stiri despre stomac

  134 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Când trebuie să ne îngrijoreze durerea de stomac?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când trebuie să ne îngrijoreze durerea de stomac?

  Ce înseamnă mai exact o durere de stomac? Adesea facem confuzie între burtă, stomac şi intestine, şi nu ştim când avem nevoie să apelăm la un consult de gastroenterologie.

 • De ce este bine să bem apă dimineaţa pe stomacul gol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să bem apă dimineaţa pe stomacul gol

  Un pahar de apă băut dimineaţa, pe stomacul gol, este benefic pentru organism. Este un obicei japonez, iar cercetătorii au arătat că aduce multe beneficii sănătăţii, fiind chiar tratament pentru anumite boli.

 • Mituri despre aspirină. Cât de inofensivă este această banală pastilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre aspirină. Cât de inofensivă este această banală pastilă

  Aspirina se numără printre cele mai ieftine medicamente. Obişnuim să o luăm atunci când avem dureri de cap, musculare sau febră. Este ea atât de inofensivă pe cât pare? În ultimii ani, miturile despre aspirină au început să fie demontate rând pe rând. Care sunt aceste mituri despre aspirină şi care este realitatea?

 • De ce când ne îndrăgostim simţim „fluturi în stomac”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce când ne îndrăgostim simţim „fluturi în stomac”

  Binecunoscuta secvenţă în care doi oameni necunoscuţi, săgetaţi de Cupidon, încep să se privească brusc cu alţi ochi, mai buni, are o explicaţie ştiinţifică. De ce încep inimile a doi îndrăgostiţi să bată puternic, obrajii li se înroşesc şi ochii le strălucesc mai ceva ca soarele?

 • Ce trebuie să mănânci când ai intoleranţă la gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să mănânci când ai intoleranţă la gluten

  Persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten sau celor care suferă de boală celiacă li se recomandă excluderea produselor care conţin gluten din alimentaţie, pentru a preveni iritarea şi distrugerea celulelor intestinale.

 • Cum se realizează şi ce efecte are operaţia de micşorare a stomacului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se realizează şi ce efecte are operaţia de micşorare a stomacului

  Auzim tot mai des vorbindu-se despre operaţia de micşorare a stomacului, metodă medicală la care multe persoane recurg atunci când dietele nu mai dau rezultate, iar lupta cu greutatea devine imposibilă. Operaţia de micşorare a stomacului este o metodă mai nouă în România, însă la nivel mondial se practică de multă vreme.

 • Simptomele care pot prevesti cancerul de stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele care pot prevesti cancerul de stomac

  Deşi nu prezintă simptome evidente care ar putea să-ţi dea de gândit, există însă câteva indicii care te pot ajuta să identifici cancerul de stomac din timp, de aceea este bine să le acorzi atenţie.

 • Gastroenterolog: „Multe
persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gastroenterolog: „Multe persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv

  Pentru cei mai mulţi dintre noi, ultimele decenii s-au caracterizat printr-un stil de viaţă extrem de intens, munca şi obligaţiile familiale nemailăsând loc pentru respectarea meselor zilei sau pentru activitatea fizică. Medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă dă detalii despre ce se întâmplă cu mâncarea în tractul digestiv şi explică de ce este important ce şi când mâncăm.

 • Coada-calului elimină acidul uric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coada-calului elimină acidul uric

  Când concentraţia de acid uric din sânge este prea mare, pot să apară probleme articulare sau urinare. Din fericire, există plante precum coada-calului care ajută la eliminarea excesului acestui compus din organism.

 • Alimente de evitat dacă ai sindromul colonului iritabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente de evitat dacă ai sindromul colonului iritabil

  În cazul în care te confrunţi cu sindromul colonului iritabil, schimbarea dietei este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa de senzaţia de durere. De aceea, anumite alimente trebuie evitate. Iată care sunt acestea!

 • Remedii contra arsurilor la stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii contra arsurilor la stomac

  Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conţinutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzaţia de arsură în piept. Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conţinutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzaţia de arsură în piept.

 • Alimente dăunătoare pentru stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente dăunătoare pentru stomac

  Dacă ai frecvent probleme cu sistemul digestiv, află că acest lucru se poate întâmpla din cauza alimentelor pe care le consumi, care pe lângă kilogramele în plus, pot determina şi apariţia inflamaţiilor. Iată care sunt acestea!

 • Ce minuni poate face cătina pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce minuni poate face cătina pentru sănătate

  Are bobiţele portocalii – deja e semn de betacaroten. E acrişoară... ei, hai, acră de-a binelea – semn că e plină de vitamina C. Oricine a mâncat cătină nu se poate să nu se fi strâmbat aşa, ca atunci când bea sucul unei lămâi. Daaaar... pe cât e de acră, pe atât e de bună!

 • Apa cu turmeric, bună pentru stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apa cu turmeric, bună pentru stomac

  Toţi am auzit de beneficiile pe care le are apa călduţă asupra sănătăţii băută de dimineaţă. Se pare că apa călduţă băută dimineaţa este un obicei sănătos, dar dacă amestecăm nişte turmeric în apă, efectele sale pozitive se dublează.

 • Cele mai periculoase alimente pentru stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai periculoase alimente pentru stomac

  Atunci când îţi alegi meniul, de cele mai multe ori te laşi ghidat de pofte, de miros, de combinaţii savuroase fără a te gândi prea mult dacă acestea sunt bune şi pentru stomacul tău, dacă se pot digera în totalitate sau dacă îţi aduc substanţe nutritive de calitate.

Modifică Setările