
Tot ce trebuie să ştii despre vaccinul anti-COVID. Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale românilor
Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au explicat de ce este important să ne vaccinăm în număr cât mai mare.
Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au explicat de ce este important să ne vaccinăm în număr cât mai mare.
Peste 1.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în Sălaj de la debutul campaniei de imunizare, alte 400 urmând să fie livrate în aceste zile.
Având în vedere succesul de care s-a bucurat concursul de împodobit brazi, conducerea unităţii medicale a decis să acorde trei premii, în loc de unul cum anunţase iniţial.
Dr. Anamaria Matioc (44 de ani), medic primar ORL şi coordonator al Compatimentului ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, a explicat pentru cititorii "Adevărul" în ce situaţii este recomandată extirparea amigdalelor şi a polipilor, cum putem scăpa de sforăit, dar şi de ce nu trebuie să folosim beţişoare de urechi.
Pacienţii care ajung în această perioadă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău sunt întâmpinaţi de zeci de brăduţi care mai de care mai frumos decoraţi.
30 de aparate de ventilaţie non - invazivă au ajuns la Secţia Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, acolo unde sunt trataţi pacienţii COVID-19. Donaţia a fost asigurată de compania TenarisSilcotub şi a făcut ca numărul aparatelor de acest fel din dotarea secţiei să crească de 11 ori.
Abia după ce în mediul online au apărut fotografii cu cozile formate în faţa Spitalului Judeţean, în aşteptarea rezultatelor testelor COVID-19, autorităţile s-au mobilizat pentru a lua măsuri.
Primele trei cazuri au fost înregistrate la Interne, pentru ca în zilele următoare, noi îmbolnăviri să fie semnalate şi în alte patru secţii.
Autorităţile au declarat iniţial că şase medici şi asistente medicale au fost diagnosticaţi cu COVID-19, ulterior ele anunţând că este vorba despre 10 cadre medicale şi personal auxiliar şi patru pacienţi.
Dr. Irina Melinda Baizat, şefa Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, explică importanţa „minutului de aur“ şi cum, în aceste prime 60 de secunde din viaţa unui nou-născut, pot fi prevenite complicaţii majore.
Ramona Marincaş, vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor, spune că va trebui să învăţam să trăim cu acest virus, dar şi să învăţăm din propriile greşeli, să fim mai pregătiţi şi să ştim să ne luăm măsuri de protecţie din timp atunci când va fi cazul.
Numărul demersurilor în instanţă prin care salariaţii celui mai mare spital din Sălaj îşi cer voucherele de vacanţă pe ultimii doi ani este în creştere.
Autorităţile au fost zgârcite şi cu informaţiile cu privire la acest caz, dar au precizat că în urma testării colegilor săi de serviciu, nicio altă probă nu a avut rezultat pozitiv.
Angajaţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj au apelat la instanţele de judecată pentru a-şi primi voucherele de vacanţă la care au dreptul conform legii.
Dr. Amalia Găvriluţ, medic primar pneumolog şi medic specialist alergologie şi imunologie clinică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, atrage atenţia că orice persoană poate dezvolta o alergie, iar prevenţia este cea mai la îndemână armă.
Medicii, asistenţii şi infirmierii secţiei, precum şi pacienţii internaţi au fost testaţi deja pentru coronavirus.
Amigdalele sunt două mase de ţesut situate la nivelul gâtului, în spatele cavităţii bucale, având un rol important în apărarea locală şi generală a organismului. În unele situaţii, însă, cresc în volum, fiind necesară intervenţia chirurgicală pentru îndepărtarea lor.
Dispozitivul va deservi Secţia Boli Infecţioase a celei mai mari untităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj, acolo unde sunt internaţi şi trataţi pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.
Autorităţile locale caută furnizori pentru kit-uri de testare şi kit-uri de extracţie, pentru a putea efectua cât mai multe testări la nivel de judeţ.
Deşi studiile au stabilt că noul coronavirus nu se transmite de la mamă la bebeluş prin laptele matern, în spitalele din România nou-născuţii sunt izolaţi în primele 14 zile de viaţă.
Spitalul suport pentru pacienţii cu coronavirus a anunţat că organizează proceduri de recrutare şi selecţie de cadre medicale şi personal auxiliar, având în vedere situaţia epidemiologică existentă.
Cadrele medicale şi infirmierele secţiilor unde sunt trataţ pacienţii infectaţi cu coronavirus au avut parte de o supriză deosebită de Florii.
Aparatul a ajuns în cursul zilei de miercuri la Zalău, fiind amplasat în laboratorul Spitalului Judeţean, acolo unde se află şi echipamentul oferit de Centrul de Cercetări Biologice de la Jibou.
Otita este una dintre afecţiunile frecvente ce apar la copii. Poate fi de mai multe tipuri, în funcţie de localizare, şi este asociată, de cele mai multe ori de durere şi o senzaţie de disconfort.
De două săptămâni de când le-a fost pusă la dispoziţie infrastructura de cercetare pentru testare şi diagnostic coronavirus, autorităţile din Sălaj nu au reuşit să operaţionalizeze aparatul medical.
Două spitale din judeţul Sălaj vor asigura tratarea pacienţilor cu coronavirus din judeţul Sălaj, care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii. La unul dintre acestea vor fi internate gravidele diagnosticate cu COVID-19.
În cadrul Secţiei Boli Infecţioase a fost amenajat în modul de Terapie Intensivă, cu şase paturi, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.
Supusă în ultimii doi ani unui amplu proces de reabilitare, Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău ar putea fi dată în folosinţă în cursul săptămânii viitoare.
În contextul pandemiei de coronavirus, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a anunţat că face angajări pe perioadă determinată.
Peste 1,6 milioane de lei au fost alocaţi de la bugetul judeţului pentru ca Spitalul Judeţean din Zalău să se pregătească pentru a primi bolnavi de coronavirus.