Situaţie stranie la Spitalul de Urgenţă Zalău. Niciun candidat înscris pentru şefia UPU-SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefia UPU este asigurată prin interimat FOTO Andreea Vilcovschi
Şefia UPU este asigurată prin interimat FOTO Andreea Vilcovschi

La Unitatea de Primiri Urgenţe lucrează şapte medici, doar trei dintre ei fiind specializaţi în medicină de urgenţă, ceilalţi fiind pediatri sau medici de familie.

Niciun medic nu şi-a depus dosarul pentru concursul organizat pentru şefia Unităţii de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din judeţul Sălaj. În aceste condiţii, susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, UPU-SMURD va fi condusă în continuare de către dr. Mihai Iuhas, până la finalul perioadei de interimat.
Postul de medic şef al UPU-SMURD a fost scos la concurs la începutul lunii decembrie, după demisia doctorului Iuhas. La scurt timp după ce a anunţat că renunţă la funcţie, medicul a revenit asupra deciziei şi a acceptat să reia interimatul.

Pentru a se putea înscrie în cursă, candidaţilor li se cerea să aibă specialitatea medicină de urgenţă, cu grad de medic primar sau specialist, minim trei ani, fără întrerupere, în cadru unei unităţi de primiri urgenţe şi să prezinte un proiect de management care să vizeze propuneri de îmbunătăţire a activităţii şi evoluţia viitoare a secţiei.
În prezent, la UPU-SMURD Zalău lucrează cu contracte individuale de muncă, cu normă întreagă, şapte medici, dintre care doar trei sunt specializaţi în medicină de urgenţă. Alţi trei sunt pediatri, iar unul este medic de familie, cu competenţă în asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească. Echipa este completată de doi medici care au contracte de muncă cu timp parţial, precum şi de rezidenţi în medicină de urgenţă şi ATI pentru liniile de gardă.

Mai puteţi citi:

Şeful UPU-SMURD renunţă la funcţie. Care sunt motivele demisiei

Investiţie de 11 milioane de lei pentru modernizarea Urgenţei Spitalului Judeţean. Ce lucrări sunt vizate

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite