Şeful UPU-SMURD renunţă la funcţie. Care sunt motivele demisiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Iuhas a preluat şefia UPU în august 2016 FOTO Adevărul
Dr. Iuhas a preluat şefia UPU în august 2016 FOTO Adevărul

Numit interimar în urmă cu mai bine de doi ani, medicul a decis să renunţe la funcţie. El va continua, însă, să facă parte din echipa spitalului

Medicul Mihai Iuhas a demisionat din funcţia de şef interimar al UPU-SMURD Zalău, în această perioadă el aflându-se în preaviz. În cererea de demisie, el a invocat motive personale şi, când a fost contactat de reporterul "Adevărul" a refuzat să ofere detalii pe marginea subiectului. "Mi-am dat demisia din funcţia de şef, dar voi continua să lucrez la UPU Zalău. Deocamdată, cel puţin", a precizat dr. Iuhas.

Nici reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău nu au comentat decizia medicului. În schimb ne-au transmis că pentru a face faţă volumului mare de pacienţi din Urgenţe – peste 4.000 de pacienţi/lună – vor fi scoase la concurs trei posturi de medici în specialitatea medicină de urgenţă, unul pentru pediatrie şi altele două pentru ATI.

Potrivit sursei citate, în prezent, la UPU-SMURD Zalău lucrează cu contracte individuale de muncă, cu normă întreagă, şapte medici, dintre care doar trei sunt specializaţi în medicină de urgenţă. Alţi trei sunt pediatri, iar unul este medic de familie, cu competenţă în asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească. Echipa este completată de doi medici care au contracte de muncă cu timp parţial, precum şi de rezidenţi în medicină de urgenţă şi ATI pentru liniile de gardă.

În vârstă de 38 de ani, dr. Mihai Iuhas, unul dintre cei trei specialişti în medicină de urgenţă ai spitalului, a devenit interimar al Urgenţei Spitalului Judeţean în august 2016, când a preluat ştafeta de la dr. Carmen Alexe. El este al doilea şef al acestei structuri care renunţă la post, o decizia similară fiind luată în primăvara lui 2015 de către dr. Silviu Ladariu.

Citiţi şi:

Schimbări în conducerea Spitalului Judeţean. Cine este noul director medical

Bolnavi trataţi cu aparatură medicală veche de 50 de ani. Proiectul care ar trebui să asigure dotări moderne

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite