Stiri despre romantism

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Secretele romantismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele romantismului

  Romantismul în relaţia de cuplu este foarte rar astăzi. Cu războiul ego-ului din relaţie, romantismul este întotdeauna în spate. Cu toate acestea, dacă vrei să fii mult mai romantică cu partenerul tău, ar trebui să ţii cont de următoarele sfaturi, care sunt secretul unei relaţii fericite şi împlinite.

 • De ce dispare romantismul în cuplurile cu vechime - sfaturi esenţiale de la psihologi pentru a învia pasiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce dispare romantismul în cuplurile cu vechime - sfaturi esenţiale de la psihologi pentru a învia pasiunea

  Deşi se spune că romantismul devine istorie după mai mulţi ani de relaţie şi fluturii din stomac sunt alungaţi de rutină, specialiştii susţin că într-o relaţie de cuplu sănătoasă, romantismul se poate menţine chiar şi după zeci de ani de relaţie. Pentru menţinerea romantismului, partenerii trebuie să evite monotonia şi comunicarea disfuncţională.

 • Orchestra Română de Tineret, între încercarea Clasicismului şi victoria Romantismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Română de Tineret, între încercarea Clasicismului şi victoria Romantismului

  Mai mult ca oricând, recentul concert al Orchestrei Române de Tineret a întărit percepţia potrivit căreia colectivul simfonic al acestei tinere generaţii de muzicieni se dovedeşte a fi un veritabil laborator; …al devenirii, al creşterii, al educării profesionale a membrilor formaţiei. Sunt studenţi ai universităţilor, ai academiilor de muzică din ţară, în ultimii ani absolvenţi ai acestora.

 • Secretele Cetăţii ţărăneşti de la Câlnic, fortăreaţa cochetă care a intrat în patrimoniul mondial UNESCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele Cetăţii ţărăneşti de la Câlnic, fortăreaţa cochetă care a intrat în patrimoniul mondial UNESCO

  Pentru cei care caută o destinaţie romantică plină de istorie, locul perfect este Cetatea fortificată de la Câlnic. Situată în centrul comunei cu acelaşi nume, din partea de sud-est a judeţului Alba, construcţia datează de secole şi, datorită frumuseţii şi modului în care s-a păstrat, a fost inclusă pe lista monumentelor protejate de UNESCO.

 • Proiecte de case în stil italian. Eleganţa şi romantismul arhitecturii romane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiecte de case în stil italian. Eleganţa şi romantismul arhitecturii romane

  Casele în stil italian s-au remarcat întotdeauna prin arhitectura impresionantă, care implică o notă romantică şi confort. Îmbinând foarte bine tradiţia arhitecturală romană, stilul actual al caselor mediteraneene greceşti şi cele de inspiraţie colonial, locuinţele în stil Italian au toate elemente precum arcade, coloane, terase şi grădini umbroase. Vă propunem câteva proiecte de case în stil italian.

 • Film „Fifty Shades of Grey”. 50 de umbre ale abuzului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Film „Fifty Shades of Grey”. 50 de umbre ale abuzului

  Avem o poveste. O tânără virgină de 21 de ani, Anastasia Steel, visătoare, amatoare de literatură britanică, întâlneşte un tânăr de 27 de ani, Christian Grey, pragmatic, amator de BDSM, cu un imperiu la picioare. Întrebarea care a stat la baza a sute de articole scrise până acum este: ce anume din această carte scrisă prost şi ce anume din acest film a atras milioane de femei de au transformat 50 Shades of Grey într-un fenomen global?

 • Povestea unui simbol ce exprimă iubirea romantică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea unui simbol ce exprimă iubirea romantică

  În mitologia romană, Zeul Ianus era protectorul Romei. Legenda lui spune că a salvat cetatea de o invazie a sabinilor, în timp ce aceştia încercau să treacă peste zidurile Capitoliului. Ianus a făcut să tâşnească în faţa lor un şuvoi fierbinte, ce i-a determinat pe sabini să se retragă.

 • Topul celor mai romantice zece oraşe din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai romantice zece oraşe din lume

  Site-ul matrimonial WeLoveDates.com a realizat un top al celor mai romantice oraşe din lume, bazându-se pe istoria acestora, frumuseţea peisajelor, locurile potrvite pentru plimbări romantice şi rata căsătoriilor.

 • Cântarea Mons-ului, în manieră
suprarealistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântarea Mons-ului, în manieră suprarealistă

  Expoziţia de fotografie „Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului“, vernisată în acest weekend la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), prezintă 60 de lucrări ale unui artist valon mai puţin cunoscut, asociat în perioada interbelică mişcării suprarealiste belgiene. Din ele rezultă un Mons – oraşul fotografiat cu predilecţie de Lefrancq – crepuscular, apropiat mai degrabă de romantism decât de suprarealismul propriu-zis.

 • Ce îi motivează pe
bărbaţi să se căsătorească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îi motivează pe bărbaţi să se căsătorească

  Bărbaţii preţuiesc prea mult libertatea şi nu se grăbesc să ajungă la altar. Dar, când hotărăsc că este momentul să se aşeze la casa lor, nu ameninţările iubitei sunt cele care-i motivează să renunţe la statutul de celibatar.

 • Serialele de
comedie „omoară” romantismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serialele de comedie „omoară” romantismul

  „Dragoste adevărată”, „suflet-pereche” sau „romantism” sunt noţiuni străine fanilor serialelor de comedie, potrivit unui nou studiu. Ei  au o viziune mai pragmatică asupra iubirii, lucru care nu îi ajută deloc să aibă noroc în dragoste.

 • Câtă simplitate atâta artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câtă simplitate atâta artă

  Nimeni nu îi poate nega spectacolului de teatru însuşirea de obiect estetic autonom. Dar o montare cu adevărat bună, asemenea unui roman reuşit ori precum o pictură izbutită, este, după părerea mea, aceea ce stârneşte în mintea spectatorului asocieri, comparaţii, trimiteri.

 • De Dragobete: “Iubeşte şi vei fi iubit”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Dragobete: “Iubeşte şi vei fi iubit”

  Sărbătoarea tradiţională a Dragobetelui a fost marcată pe 24 februarie la biblioteca Colegiului Tehnic Edmond Nicolau Focşani printr-o activitate tematică denumită “Iubeşte şi vei fi iubit”.

 • Cum a ajuns bărbatul modern să vadă romantismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns bărbatul modern să vadă romantismul

  Faptul că duce gunoiul, face patul sau aşază capacul de la WC, pentru bărbatul modern acestea sunt gesturi care abundă de romantism, potrivit ultimelor cercetări.

 • Oraşul Îndrăgostiţilor, destinaţia românilor pentru Valentine's Day
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul Îndrăgostiţilor, destinaţia românilor pentru Valentine's Day

  Fontana di Trevi, Turnul Eiffel şi castelele din Praga îi atrag pe turiştii români de Valentine's Day în acest an, iar numărul celor care vor petrece sărbătoarea îndrăgostiţilor într-o destinaţie externă va creşte cu 20% comparativ cu anul trecut.

 • Apusul soarelui, aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apusul soarelui, aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată

  Majoritatea oamenilor au admirat cel puţin o dată în viaţă cum arată apusul şi răsăritul soarelui de pe o plajă de la malul mării sau al oceanului, acest moment fiind unul de trăire intensă.

Modifică Setările