Stiri despre minoritati

  196 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Culisele războiul Dăncilă-Dragnea: premierul refuză restructurarea Guvernului. Ce lideri PSD o susţin pe Dăncilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culisele războiul Dăncilă-Dragnea: premierul refuză restructurarea Guvernului. Ce lideri PSD o susţin pe Dăncilă

  Premierul Viorica Dăncilă nu vrea să ajungă din nou la votul Parlamentului în cazul în care Iohannis refuză să-l numească ministru al Justiţiei pe Eugen Nicolicea. Dăncilă ar prefara ca PSD să vină cu o nouă propunere, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Dragnea se plânge că Dăncilă e influnţată de „statul paralel“ şi pune o presiune imensă pe premier. Miza rămâne tot ordonanţa de urgenţă.

 • SURSE Dragnea forţează restructurarea Guvernului: se bazează pe 11 voturi de la minorităţi. Ce majoritate are PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SURSE Dragnea forţează restructurarea Guvernului: se bazează pe 11 voturi de la minorităţi. Ce majoritate are PSD

  Liderul PSD Liviu Dragnea forţează un vot în Parlament pentru schimbarea structurii Guvernului, astfel încât să-l impună pe Eugen Nicolicea ministru al Justiţiei, susţin surse din PSD pentru Adevărul. În condiţiile în care UDMR a anunţat că va sta deoparte, Dragnea se bazează pe 11 voturi de la minorităţile naţionale, care ar putea fi decisive, susţin sursele citate. Astfel, PSD ar avea cu 17 voturi mai mult peste limita majorităţii.

 • FOTO Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş, mâzgălită cu o inscripţie cu conotaţii triviale, care se încheie cu urarea „Trăiască Ungaria”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş, mâzgălită cu o inscripţie cu conotaţii triviale, care se încheie cu urarea „Trăiască Ungaria”

  Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş a fost mâzgălită de persoane necunoscute cu o inscripţie "cu conotaţii triviale" care se încheie cu urarea "Trăiască Ungaria", atrage atenţia deputatul Marius Paşcan. El cere autorităţilor să înceapă cercetări pentru a stabili cine este autorul, dar şi să comunice rezultatul anchetei într-un caz similar, de anul trecut.

 • STUDIU Pe cine urăsc românii şi de ce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Pe cine urăsc românii şi de ce

  Ne considerăm superiori altor naţionalităţi sau altor religii şi nu ne-am dori nici în ruptul capului vecini musulmani sau evrei. Suntem împotriva căsătoriilor gay, nu dorim interacţiunea cu alţii, însă suntem dispuşi să le tolerăm prezenţa, dar după ce îi izolăm.

 • Borza: Exceptarea ONG-urilor minorităţilor de
la legea privind combaterea spălării banilor va cădea la un control de constituţionalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Borza: Exceptarea ONG-urilor minorităţilor de la legea privind combaterea spălării banilor va cădea la un control de constituţionalitate

  Legea privind combaterea spălării banilor, care transpune în legislaţia românească o directivă europeană, va cădea la un control de constituţionalitate, din cauza exceptării ONG-urilor minorităţilor de la aplicare, o „ciosvârtă” dată celor 17 minorităţi, altele decât cea maghiară, „uşor de cumpărat”, a declarat joi deputatul independent Remus Borza, prezent la Adevărul Live.

 • Eşti şansa noastră, ca să fim mai buni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti şansa noastră, ca să fim mai buni

  Ceea ce îţi doresc, în ajunul zilei în care vei începe şcoala, este să ai parte de o învăţătoare care să se uite la tine cu ochii mamei tale. Să fie bucuroasă că eşti în clasa ei şi că tu eşti şansa de a creşte copii generoşi unii cu alţii şi cu alte etnii.

 • Şanse reale pentru soluţionarea problemei manualelor şcolare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şanse reale pentru soluţionarea problemei manualelor şcolare

  În ultimele luni, în presă au apărut ştiri diverse cu privire la decizia Ministerului Educaţiei Naţionale de a desemna Editura Didactică şi Pedagogică ca unică entitate în ceea ce priveşte editarea şi tipărirea manualelor şcolare.

 • VIDEO Filmul zilei în care PSD
a trecut Codul penal la mustaţă. Ce urmează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Filmul zilei în care PSD a trecut Codul penal la mustaţă. Ce urmează

  Modificările la Codul penal, criticate intens de Opoziţie, stradă şi Comisia Europeană, au trecut de Senat cu ajutorul UDMR, iar de Camera Deputaţilor cu sprijinul decisiv al minorităţilor naţionale. PSD şi ALDE, deşi au majoritate, n-au reuşit să-şi mobilizeze aleşii aflaţi în concediu.

 • Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, nu uitaţi că aderarea
Serbiei la UE trebuie să treacă pe la românii din Valea Timocului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, nu uitaţi că aderarea Serbiei la UE trebuie să treacă pe la românii din Valea Timocului!

  Ieri, 24 Aprilie 2018, s-a mai consumat un episod din procesul de îngropare a românilor din Serbia, mai ales a celor din Valea Timocului, datorită ignoranţei prim-ministrului României, care a promis preşedintelui sârb sprijinul necondiţionat al României pentru aderarea statului vecin la Uniunea Europeană, fără să ridice problema drepturilor comunităţii româneşti din Serbia, supusă la un proces sistematic de deznaţionalizare de către autorităţi.

 • Stratfor: Victoria lui Orban va amplifica fricţiunile cu ţările în care se află minorităţi maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor: Victoria lui Orban va amplifica fricţiunile cu ţările în care se află minorităţi maghiare

  Euroscepticismul e sănătos tun în Ungaria, unul dintre cei mai puternici oponenţi ai federalizării Uniunii Europene. Succesul partidului eurosceptic Fidesz în alegerile generale arată că mulţi maghiari susţin poziţia partidului, iar acest rezultat „va încuraja guvernul să-şi continue politicile, rămânând critic faţă de integrarea europeană şi tot mai izolat de partenerii din Europa de Vest, scrie Stratfor.

 • Prostie, ignoranţă şi etichetare socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostie, ignoranţă şi etichetare socială

  „Revoluţia fiscală“ a creat haos în sistemul bugetar şi nu numai. O lege injustă care reuşeşte să creeze tensiuni între colegi care, până de curând, lucrau împreună fără mari probleme. Cei din sistemul judiciar, cei din învăţământ, poliţiştii şi jandarmii au protestat şi încă o fac, atrăgând atenţia asupra unor mari nereguli şi inechităţi.

 • Orice, dar nu români! Fundamentele „naţiunii civice moldoveneşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orice, dar nu români! Fundamentele „naţiunii civice moldoveneşti“

  „Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

 • Dezinformare la nivelul Consiliului Europei în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale din România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformare la nivelul Consiliului Europei în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale din România!

  Presa de ieri din ţara noastră anunţa în mod alarmist că reprezentanţii Comitetului consultativ pentru Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, organism specializat cu rol consultativ al Consiliului Europei, au dat publicităţii un raport destul de dur în privinţa modului în care autorităţile din ţara noastră înteleg să respecte şi protejze drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale din România.

 • De ce Ministerul
Educaţiei Naţionale îi discriminează pe elevii maghiari la Olimpiada de limba
engleză?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Ministerul Educaţiei Naţionale îi discriminează pe elevii maghiari la Olimpiada de limba engleză?

  Nivelul de integrare al tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale în societatea românească depinde şi de măsurile proaste pe care le iau funcţionarii din instituţiile statului. De exemplu, un regulament prost făcut de organizare a unei olimpiade îi poate discrimina pe elevii minorităţilor şi, în orice caz, le cultivă neîncrederea în statul român şi le dezvoltă sentimentul că ei nu aparţin acestei societăţi.