Stiri despre minoritati

  188 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, nu uitaţi că aderarea
Serbiei la UE trebuie să treacă pe la românii din Valea Timocului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, nu uitaţi că aderarea Serbiei la UE trebuie să treacă pe la românii din Valea Timocului!

  Ieri, 24 Aprilie 2018, s-a mai consumat un episod din procesul de îngropare a românilor din Serbia, mai ales a celor din Valea Timocului, datorită ignoranţei prim-ministrului României, care a promis preşedintelui sârb sprijinul necondiţionat al României pentru aderarea statului vecin la Uniunea Europeană, fără să ridice problema drepturilor comunităţii româneşti din Serbia, supusă la un proces sistematic de deznaţionalizare de către autorităţi.

 • Stratfor: Victoria lui Orban va amplifica fricţiunile cu ţările în care se află minorităţi maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor: Victoria lui Orban va amplifica fricţiunile cu ţările în care se află minorităţi maghiare

  Euroscepticismul e sănătos tun în Ungaria, unul dintre cei mai puternici oponenţi ai federalizării Uniunii Europene. Succesul partidului eurosceptic Fidesz în alegerile generale arată că mulţi maghiari susţin poziţia partidului, iar acest rezultat „va încuraja guvernul să-şi continue politicile, rămânând critic faţă de integrarea europeană şi tot mai izolat de partenerii din Europa de Vest, scrie Stratfor.

 • Prostie, ignoranţă şi etichetare socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostie, ignoranţă şi etichetare socială

  „Revoluţia fiscală“ a creat haos în sistemul bugetar şi nu numai. O lege injustă care reuşeşte să creeze tensiuni între colegi care, până de curând, lucrau împreună fără mari probleme. Cei din sistemul judiciar, cei din învăţământ, poliţiştii şi jandarmii au protestat şi încă o fac, atrăgând atenţia asupra unor mari nereguli şi inechităţi.

 • Orice, dar nu români! Fundamentele „naţiunii civice moldoveneşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orice, dar nu români! Fundamentele „naţiunii civice moldoveneşti“

  „Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

 • Dezinformare la nivelul Consiliului Europei în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale din România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformare la nivelul Consiliului Europei în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale din România!

  Presa de ieri din ţara noastră anunţa în mod alarmist că reprezentanţii Comitetului consultativ pentru Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, organism specializat cu rol consultativ al Consiliului Europei, au dat publicităţii un raport destul de dur în privinţa modului în care autorităţile din ţara noastră înteleg să respecte şi protejze drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale din România.

 • De ce Ministerul
Educaţiei Naţionale îi discriminează pe elevii maghiari la Olimpiada de limba
engleză?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Ministerul Educaţiei Naţionale îi discriminează pe elevii maghiari la Olimpiada de limba engleză?

  Nivelul de integrare al tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale în societatea românească depinde şi de măsurile proaste pe care le iau funcţionarii din instituţiile statului. De exemplu, un regulament prost făcut de organizare a unei olimpiade îi poate discrimina pe elevii minorităţilor şi, în orice caz, le cultivă neîncrederea în statul român şi le dezvoltă sentimentul că ei nu aparţin acestei societăţi.

 • O sugestie pentru Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sugestie pentru Chişinău

  În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

 • Au devenit românii ţinte în Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au devenit românii ţinte în Ucraina?

  Ce se întâmplă acum cu minoritatea românească din Ucraina ne îndreaptă  către concluzii îngrijorătoare pentru români şi România.Cine are interes să încingă spiritele şi să creeze tensiuni, să revolte minoritatea română din Ucraina şi să determine acţiuni de intimidare la adresa sa? Vrea cineva ca românii să devină ţinte ale naţionaliştilor ucraineni? De ce?

 • Surse: Dragnea le-a făcut prima concesie majoră maghiarilor pentru
liniştea guvernării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse: Dragnea le-a făcut prima concesie majoră maghiarilor pentru liniştea guvernării

  Deşi Liviu Dragnea neagă, PSD şi UDMR s-au înţeles ca statul să asigure folosirea limbii materne în comunităţile unde există cel puţin 15% minoritari, au declarat surse din PSD pentru „Adevărul“. Legea actuală cere 20%, în timp ce liderii maghiari solicitau ca pragul să fie coborât la 10%. PSD şi-a conservat astfel voturile UDMR din Parlament

 • Parlamentul României cere Ucrainei să soluţioneze rapid situaţia învăţământului în limbile minorităţilor. Ungaria va sesiza ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul României cere Ucrainei să soluţioneze rapid situaţia învăţământului în limbile minorităţilor. Ungaria va sesiza ONU

  Camera Deputaţilor şi Senatul României s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru a adopta o declaraţie cu privire la situaţia minorităţilor din Ucraina generată de noua lege a învăţământului adoptată de Rada Supremă (parlamentul de la Kiev) care încalcă normele internaţionale privind minorităţile naţionale.