Stiri despre editura litera

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce citim vara asta: „Lanţul“, thriller psihologic, publicat de Litera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce citim vara asta: „Lanţul“, thriller psihologic, publicat de Litera

  Printre cărţile verii la Editura Litera se numără „Lanţul“ de Adrian McKinty, „Sora mea, Summer“, de Monica Sabolo, „Trandafirii pierduţi“, de Martha Hall Kelly, „Dorinţă“, de Richard Flanagan, „Reţeaua Alice“, de Kate Quinn, „Păcăleală“, de Domenico Starnone, „Mai fierbinte ca focul“, de Jennifer L. Armentrout, „Al nouălea mormânt“, de Stefan Ahnhem, „Swing Time“, de Zadie Smith, „Casa bântuită“, de Shirley Jackson.

 • Fragilitatea democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fragilitatea democraţiei

  Până la urmă, cum a fost cu adevărat secolul al XX-lea? A fost el oare unul al intelectualilor, aşa cum îl caracteriza titlul unei cărţi scrise Michel Winock, apărută în 1997, aceasta după ce într-un alt eseu acelaşi autor îi diagnostica veacului în cauză o seamă dintre relele esenţiale, precum naţionalismul, fascismul şi antisemitismul?

 • Tribulaţiile intelectualilor lui Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tribulaţiile intelectualilor lui Ceauşescu

  Ales în fruntea comuniştilor români, în condiţii şi prin urzeli şi azi controversate, în martie 1965,  reconfirmat de un congres al partidului care, cu acea ocazie, şi-a recăpătat vechiul nume de PCR, prim-secretarul fiind rebotezat secretar general, Nicolae Ceauşescu şi-a folosit primii trei-patru ani de domnie în scopul consolidării puterii personale.

 • „Testamentul lui Abraham“, de Igor Bergler, bestseller în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Testamentul lui Abraham“, de Igor Bergler, bestseller în 2018

  Cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor român, la Edita Litera, este thrillerul istoric “Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler. Cartea a fost reeditată în colecţia Buzz Books într-o ediţie specială şi a continuat să fie un bestseller şi în 2018.

 • Scriitorul francez Eric Vuillard vine în România. Programul pentru lansările cărţii „Ordinea de zi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul francez Eric Vuillard vine în România. Programul pentru lansările cărţii „Ordinea de zi”

  Cititorii scriitorului francez Éric Vuillard vor putea participa la o serie de evenimente literare în prezenţa autorului, în perioada 27 septembrie – 1 octombrie. O serie de evenimente şi întâlniri cu cititorii vor marca lansarea oficială a cărţii distinse cu Premiul Goncourt 2017, „Ordinea de zi”. Organizatori sunt Editura Litera şi Institutul Francez.

 • FRAGMENT „Lapte fierbinte”, romanul lui Deborah Levy, în librăriile româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Lapte fierbinte”, romanul lui Deborah Levy, în librăriile româneşti

  „Lapte fierbinte”, romanul lui Deborah Levy, are drept temă centrală ipohondria şi o relaţie tumultoasă, mamă-fiică. Apărut la editura Litera, în traducerea Adrianei Bădescu, romanul prezintă povestea mai multor generaţii ale unei familii şi a unei veri halucinante, după cum a scris Evening Standard. „Adevărul” prezintă, în premieră, un fragment din „Lapte fierbinte”, ajuns pe lista scurtă a Man Booker Prize 2016.

 • CRONICĂ „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”- filmul realizat după mărturisirile celei mai celebre amante a lui Pablo Escobar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”- filmul realizat după mărturisirile celei mai celebre amante a lui Pablo Escobar

  La doar un an de la publicarea cărţii ”Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” în România de către Editura Litera, tumultoasa poveste de dragoste dintre Virginia Vallejo, cea mai iubită jurnalistă a Columbiei, şi Pablo Escobar, unul dintre cei mai celebri traficanţi de droguri ai lumii, prinde viaţă şi pe marele ecran. Filmul „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” intră în cinematografele româneşti începând de vineri.

 • Danezul Meik Wiking, expert în fericire: „Pentru mulţi poate părea nebunesc să studiez ceva intangibil precum fericirea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Danezul Meik Wiking, expert în fericire: „Pentru mulţi poate părea nebunesc să studiez ceva intangibil precum fericirea“

  Meik Wiking este fondator al Institutului pentru cercetarea fericirii (Copenhaga) şi autorul bestseller-ului „Mica Enciclopedie Hygge: Reţeta daneză a fericirii”, apărut la editura Litera. Anul acesta a venit în România, la Târgul de carte Gaudeamus, pentru lansarea celei de-a doua cărţi, „Mica Enciclopedie Lykke: în căutarea celor mai fericiţi oameni din lume”. Wiking a acordat cu această ocazie, un interviu ziarului „Adevărul” despre fericire.

 • „Cartea la metrou“, o campanie care încurajează lectura în mijloacele de transport în comun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cartea la metrou“, o campanie care încurajează lectura în mijloacele de transport în comun

  Editura Litera şi Metrorex anunţă prima ediţie a campaniei de încurajare a cititului în metroul bucureştean: CARTEA LA METROU. Călătorii surprinşi citind o carte primesc încă una, împreună cu un semn de carte, de la voluntarii Litera care vor fi prezenţi la metrou în săptămâna 18-22 iulie, de luni până vineri, în intervalul 9.00-11.00, pe Magistrala 2: Pipera – Berceni – Pipera.

 • Svetlana Aleksievici, despre „omul sovietic“ şi putinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Svetlana Aleksievici, despre „omul sovietic“ şi putinism

  Recent a apărut cartea „Vremuri second-hand“, în care scriitoarea laureată cu Premiul Nobel pentru literatură în 2015 face o radiografie a socialismului sovietic, prin mărturiile unor oameni obişnuiţi, dar şi a persistenţei acestor idei în epoca lui Putin.

 • „Mein Kampf“-ul unui autor norvegian, citit în grădină la Biblioteca Sadoveanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mein Kampf“-ul unui autor norvegian, citit în grădină la Biblioteca Sadoveanu

  La Grădina de Citit de la Biblioteca Metropolitană, marţi, 17 mai, cu ocazia Zilei Naţionale a Norvegiei, editura Litera îi invită pe cititori să citească din cărţile lui Karl Ove Knausgard, autor norvegian care se bucură de o imensă celebritate cu un ciclu de şase cărţi intitulat „Lupta mea“, titlu preluat după cel al opusului extremist al lui Adolf Hitler.

 • „Războiul nu are chip de femeie“: Opera laureatei Nobel Svetlana Aleksievici începe să fie tradusă în limba română. Au apărut deja două cărţi despre WWII
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Războiul nu are chip de femeie“: Opera laureatei Nobel Svetlana Aleksievici începe să fie tradusă în limba română. Au apărut deja două cărţi despre WWII

  Opera laureatei cu Premiul Nobel pentru literatură pe 2015, Svetlana Aleksievici (Bielorusia), începe încet-încet să fie tradusă în limba română. Pe lângă cartea mai veche despre Cernobîl, publicată în 2015 de Editura Corint, acum au apărut, la editura Litera Internaţional, două volume despre participarea sovietică la cel de-al doilea război mondial: „Războiul nu are chip de femeie“ şi „Ultimii martori“.

 • Ce citim în anul
2016. Surprizele pe care le pregătesc editurile din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce citim în anul 2016. Surprizele pe care le pregătesc editurile din Moldova

  Ion Druţă, Nicolae Dabija sau Vladimir Beşleagă sunt câţiva scriitori celebri ale căror lucrări noi vor apărea pe rafturile librăriilor în anul 2016. Unele edituri sar în ajutorul adolescenţilor mai puţin împătimiţi de lectură şi le oferă rezumatele ilustrate ale marilor romane clasice, iar altele au planificat lansarea unor albume de artă de peste 1.000 de pagini.