Stiri despre cartofi

  375 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât s-au scumpit legumele şi cerealele în ultimii cinci ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât s-au scumpit legumele şi cerealele în ultimii cinci ani

  Preţurile cerealelor şi legumelor au crescut semnificativ în ultimii cinci ani, în unele cazuri chiar dublându-se şi triplându-se. Deşi intermediarii sunt cei care stabilesc preţurile, nici producătorii nu au vândut produsele la preţuri joase. Cele mai mari scumpiri au avut loc chiar anul acesta.

 • PROBLEME Patria cartofului, bântuită de supraproducţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROBLEME Patria cartofului, bântuită de supraproducţie

  Legumicultorii din Lunguleţu, Poiana şi Slobozia Moară susţin că abia îşi acoperă investiţia, cu condiţia să nu fi avut credit la bancă. Cartofii se vând în sudul judeţului Dâmboviţa cu 30 de bani kilogramul. Nu câştigă populaţia, ci samsarii, fiindcă în piaţă şi la supermacheturi preţul barabulelor variază între 1 şi 1,5 lei.

 • Râşca, o ţară pentru regele cartof
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râşca, o ţară pentru regele cartof

  Recolta slabă de anul trecut nu i-a speriat pe cultivatorii de cartofi din Râşca. Sau cel puţin nu şi pe cei care lucrează pe brânci, din primăvară până toamna târziu. Învinşi sau învingători ai unui an 2010 prost pentru cultura tradiţională din „Ţara Cartofului", râşcanii şi-au suflecat mânecile şi au reînceput munca în această primăvară.

 • Râşca, o ţară pentru regele cartof
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râşca, o ţară pentru regele cartof

  Recolta slabă de anul trecut nu i-a speriat pe cultivatorii de cartofi din Râşca. Învinşi sau învingători ai unui an 2010 prost pentru cultura tradiţională din „Ţara Cartofului", râşcanii şi-au suflecat mânecile şi au reînceput munca în această primăvară.

 • Şapte alimente de la care poţi face toxiinfecţie alimentară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte alimente de la care poţi face toxiinfecţie alimentară

  În fiecare zi, peste 130.000 de americani se confruntă cu intoxicaţii alimentare, infecţiile cu Salmonella fiind printre cele mai răspândite cauze de spitalizare şi chiar deces: au crescut cu 10% din 2006, potrivit unui raport privind siguranţa alimentelor. Aproximativ 1,2 milioane de americani sunt infestaţi cu Salmonella în fiecare an.

 • Cartofi-trufanda la preţ de lux cu iz străin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartofi-trufanda la preţ de lux cu iz străin

  Cartofii noi din piaţa Devei poartă semnătura Ungariei şi Bulgariei. Producătorii locali spun că preferă să aducă marfă de peste hotare decât să o cultive ei, pentru că doar aşa reuşesc să iasă pe profit.

 • Cartofi „bolnavi” în Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartofi „bolnavi” în Sălaj

  Putregaiul brun şi putregaiul inelar afectează o mare parte din recoltele de cartofi ale sălăjenilor, mai ales în zonele Crasna, Bănişor şi Sâg.

 • Producţia de cartofi a României a scăzut cu 17,5% anul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producţia de cartofi a României a scăzut cu 17,5% anul trecut

  Recolta de cartofi a României a scăzut anul trecut cu 17,5%, până la 3,3 milioane de tone, pe fondul reducerii randamentului la hectar, dar şi a suprafeţei cultivate comparativ cu cea din 2009, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

 • Razie în Pieţei Obor din oraşul Hunedoara: peste 500 kilograme de cartofi confiscaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Razie în Pieţei Obor din oraşul Hunedoara: peste 500 kilograme de cartofi confiscaţi

  Un bărbat de 31 de ani, din municipiul Hunedoara, a rămas fără 500 kilograme de cartofi după ce, ieri, a fost luat la bani mărunţi de poliţişti. Omul avea la vânzare în Piaţa Obor din localitate circa 700 de kilograme de marfă. Din cauza unor acte, hunedoreanul s-a ales cu amendă şi cu o parte din cartofi confiscaţi.

 • Iaşi: Cartofii româneşti, mai scumpi decât portocalele de import. Vezi cum justifică comercianţii preţurile mărite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Cartofii româneşti, mai scumpi decât portocalele de import. Vezi cum justifică comercianţii preţurile mărite

  Un calcul simplu arată că cu 15 lei poţi cumpăra 6 kilograme de portocale din Grecia, dar numai 5 kilograme de cartofi. Comercianţii se apără susţinând că ţăranii au scumpit marfa şi trebuie să ridice şi ei preţurile. Singura cale de a găsi cartofi mai ieftini o reprezintă achiziţionarea acestora în cantităţi de peste 15 kilograme.

 • Suceava: Cartofii, mai scumpi decât portocalele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suceava: Cartofii, mai scumpi decât portocalele

  Producătorii cred că preţul acestor legume atât de căutate în post va depăşi 3 lei kilogramul în următoarea perioadă. Sucevenii se plâng că vânzătorii din pieţe cumpără marfa din angrouri şi că au crescut forţat preţurile.

 • Bacău: După pâine și cartofi se scumpește și carnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: După pâine și cartofi se scumpește și carnea

  Producătorii din județul Bacău spun că modificarea de preț este inevitabilă. Cerealele s-au scumpit și nu mai pot scoate carnea la vânzare cu tarifele de acum. Și prețul mezelurilor va fi modificat.

 • Piteşti: Cartofi la preţ de fructe exotice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Cartofi la preţ de fructe exotice

  Mere româneşti mai scumpe decât portocalele de import, cartofi ca preţ de clementine aduse de peste mări şi ţări şi roşii de care nu-ţi vine să te apropii nici cu privirea de scumpe ce sunt.

 • ALARMANT: Cartofii bat la preţ portocalele!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ALARMANT: Cartofii bat la preţ portocalele!

  Barabulele de Lunguleţu se vând cu 3 lei/kg, în timp ce târgoviştenii pot achiziţiona citricele aduse din Grecia chiar şi cu 2 lei/kg. Oamenii aleargă ore în şir prin pieţe, supermarketuri şi alte magazine, căutând promoţii, reduceri, ba chiar acceptă şi produse de calitate inferioară, numai să se încadreze în buget.

 • CARTOFII LA CONTROL Şofer cercetat pentru evaziune fiscală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTOFII LA CONTROL Şofer cercetat pentru evaziune fiscală

  Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni aflaţi în dispozitivul de siguranţă publică şi patrulare au depistat pe raza municipiului Moreni, un şofer în vârstă de 57 de ani, din comuna Valea Lungă, care transporta într-o utilitară marca Iveco, cantitatea de 4900 kg de cartofi, fără a prezenta documente legale de provenienţă.

Modifică Setările