Un expert în tehnici de supravieţuire i-a surprins pe juraţii de la „Chefi la cuţite” cu un preparat inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Nica are o experienţă de peste trei decenii ca salvamontist FOTO: Antena 1
Relu Nica are o experienţă de peste trei decenii ca salvamontist FOTO: Antena 1

Originar din Piteşti şi de profesie instructor de supravieţuire, Relu Nica a participat în această săptămână la emisiunea „Chefi la cuţite” de la Antena 1, unde a preparat o reţetă inedită.

Relu Nica a fost până acum patru ani şeful Salvamont Curtea de Argeş şi are experienţă vastă şi în misiuni de salvare montană. De câţiva ani este expert şi profesor în tehnici de supravieţuire. Iar la emisiunea „Chefi la cuţite” a prezentat un preparat inedit, pe care l-a numit în glumă „ciorbă de pietre”. Concret, este vorba de o mâncare de cartofi cu carne pe care a accesorizat-o în farfurie cu nod de lemn de pin cules chiar de pe conturul de la barajul Vidraru.

Relu Nica este şi cel care a construit acum câţiva ani primul hotel de gheaţă de la Bâlea Lac. Cu peste trei decenii de experienţă în alpinism şi activităţi outdoor, cu sute de expediţii în sălbăticie şi sute de nopţi petrecute în zăpezile muntelui ori în pustietatea deşertului, cu expediţii în Turcia, Maroc, Siria, Relu Nica construieşte parcuri de aventură în toată ţara, coordonează acţiuni ecologice, organizează tabere pe munte şi, de câţiva ani, predă tehnici de supravieţuire.

În 2016, Relu Nica a făcut parte din echipa de zeci de voluntari din Argeş şi Bucureşti au lucrat zi lumină timp de o săptămână la realizarea unui heliport în Făgăraş, în punctul Fereastra Zmeilor, la 2.300 metri altitudine. Realizarea lor a fost cu atât mai impresionantă cu cât au cărat tonele de materiale de construcţii pe jos şi fără niciun fel de sprijin de la autorităţi. Heliportul scurtează timpul de intervenţie al salvamontiştilor cu o oră şi jumătate.

Vă mai recomandăm şi:

Heliportul construit „cu sacul la spinare“ în vârful munţilor Făgăraş. Cum s-au mobilizat voluntarii pentru a salva vieţi

Ce faci dacă începe să fulgere când eşti pe munte. De ce ultima persoană din grup este întotdeauna cea mai expusă

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite