Stiri despre berlinala

  110 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Berlinală 2022 - Ultimul capitol al ediţiei a 72-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Ultimul capitol al ediţiei a 72-a

  Dimineaţa a început cu un mic dejun, care a avut ceva din atmosfera celui de la Tiffany şi la care am primit un buchet sublim de lalele (pe care l-am plimbat la proiecţii toată ziua, şi care sper să ajungă cu bine la Bucureşti) de la Cătălina, amica mea ploieşteano-berlineză.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 10
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 10

  Penultima zi de vizionări a început cu un vietnamez despre care deja se dusese vorba că s-ar putea să ia un premiu şi mai ales că nu trebuie ratat: Memoryland,  cu un scenariu atent lucrat despre Lumea noastră şi Cea de Apoi, despre acea legătură nevăzută, la care toţi sperăm, cu un ritual de înmormântare, care seamănă a incantaţie făcută de şamani, pentru împrăştierea duhurilor rele.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 9
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 9

  Berlinul arată precum Cannes-ul, după Festival, dacă mai zăboveşti o zi-două. Îşi pierde strălucirea şi afişele colorate, din care vedetele par că-ţi zâmbesc numai ţie, cinefilule, sunt înlocuite cu banale reclame bănoase.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 8
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 8

  Berlinala s-a grăbit să-şi anunţe câştigătorii şi acum suntem într-un fel de prelungiri, ca la fotbal, doar că ştim deja rezultatul, dar ne bucurăm să mai vedem nişte filme până în 20 februarie, în săli, cu public şi aplauze.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 7
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 7

  Alcarràs, un film pe care nu-l uiţi şi-i ţii pumnii să ia măcar un premiu, pentru că aşa faci o bucurie enormă cinefililor, iar cineaştilor le demonstrezi că pot lua râvnitele trofee fără să se concentreze pe bizarerii, violenţe sau scene scabroase, pe care mai apoi să nu le vadă mai nimeni şi să se refugieze pe Netflix.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 6
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 6

  Penultima zi a Berlinalei, ediţie redusă, a mai golit deja cinematografele, deşi proiecţiile ţin, totuşi, până în 20 februarie. La un titlu tentant, dar dovedit înşelător, precum A Little Love Package (regizat de un sud-american) era mai multă lume pe ecran decât în sală.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 5
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 5

  Ziua Îndrăgostiţilor nu-i preocupă în mod special pe nemţi, unde până în pandemie găseai doar nişte inimioare de ciocolată pe care le căpătai şi la coborârea din cursele Air Berlin, care s-au desfiinţat şi ele, aşa cum s-au închis şi cinematografele din Sony Center, care arată la fel de trist ca Studioul bucureştean, deşi la Berlin nu sunt cutremure, dar există interese imobiliare.

 • Berlinală 2022 - Capitolul 4
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022 - Capitolul 4

  Cred că m-au citit cei cu testarea, brăţara e în dungi: galbene şi albastre! Suspiciunile şi verificările, şi mai abitir, dublate de certificatul verde, care-ţi aducea un minitatuaj în formă de X - făcut cu un banal pix-, în fosta parte de Est a oraşului, unde florile sunt din hârtie, nu naturale ca la Palatul cu covor roşu din Piaţa Marlene Dietrich. Lume multă, că doar e weekend, locuri puţine prin restaurante, dar bucurie mare, că au clienţi.

 • Berlinală 2022- Capitolul 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022- Capitolul 2

  My Man Godfrey nu a dezamăgit nici după 86 de ani de la premieră, vizionarea s-a încheiat cu aplauze de un entuziasm de calitate.

 • Berlinală 2022- Capitolul 1
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală 2022- Capitolul 1

  Cum, mai nou, aşa se împart şi filmele, călătoria mea festivalieră (curajoasă, după cum m-au avertizat cu o oarecare îngrijorare unii) a început cu un test PCR la Bucureşti, la 220 de lei, ce-i drept cu un rezultat rapid, cât să nu-mi stea inima în loc că nu pot ajunge să văd peliculele de pe toate continentele (cu biletul Ryanair, care ne-a plimbat cu autobuzul până la avion şi înapoi, într-o aterizare cu efecte speciale, de la vântul de la sol)

 • Ada Solomon, după reuşita la Berlinală: Ne permite să atragem atenţia publicului larg din România care judecă cinema-ul arthouse fără să aibă idee ce conţine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ada Solomon, după reuşita la Berlinală: Ne permite să atragem atenţia publicului larg din România care judecă cinema-ul arthouse fără să aibă idee ce conţine

  Ada Solomon, producătoarea filmului „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude şi desemnat vineri câştigătorul trofeului Ursul de Aur, cea mai importantă distincţie acordată de Festivalul de la Berlin, a declarat într-o videoconferinţă că speră ca titlul acestui lungmetraj aclamat de critici să atragă atenţia publicului larg din România care judecă cinema-ul arthouse fără să aibă vreo idee ce conţine

 • Berlinala la feminin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala la feminin

  Două zile de vizionări, în care peliculele au fost semnate de regizoare sau/şi personajele principale la feminin.

 • Berlinale special 71/2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinale special 71/2021

  Am decis ca titlul pentru primul episod din această ediţie atipică să fie indirect şi o aluzie la filmul care mi-a plăcut cel mai tare până acum.

 • Câştigător la Berlinală, noul film al lui Cristi Puiu, „Malmkrog“, va fi prezentat în avanpremieră la TIFF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigător la Berlinală, noul film al lui Cristi Puiu, „Malmkrog“, va fi prezentat în avanpremieră la TIFF

  Drama de epocă „Malmkrog“, pentru care Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru „cel mai bun regizor“ în cadrul Secţiunii Encounters la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin anul acesta, va avea premiera extraordinară pe marile ecrane franceze, urmând ca filmul să fie prezentat în România la TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

 • Grand Finale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grand Finale

  Noul director artistic italiano-francez Carlo Chatrian şi directoarea executivă Mariette Rissenbeek, o olandeză îmbrăcată în culoarea Zânei Azurii din Pinocchio şi cu elegante mănuşi stil Marilyn din Domnii preferă blondele (pentru că de la această ediţie va exista o conducere bicefală),

 • 6! Poliţia (şi ambulanţa)!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6! Poliţia (şi ambulanţa)!

  Personajele cele mai ataşante în această ediţie a 70-a a Berlinalei par a fi doctorii şi poliţiştii (şi străbunii lor, şerifii din western-urile retro), iar cele mai detestate, pe bună dreptate, securiştii din KGB-ul stalinist, până la cei din Stasi şi omologii lor din Slovacia (chiar Cehoslovacia, în anii 80), România şi Iran. E clar un duel permanent între bine şi rău!

 • Vlad Ivanov şi personajul său care îţi dă fiori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Ivanov şi personajul său care îţi dă fiori

  La 13 ani după Domnul Bebe, din 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, care a însemnat Palme d Or-ul pentru Cristian Mungiu la Cannes, şi în care avea un rol care îl făcea atât de antipatic încât publicul şi mai ales femeile îl urau visceral, Vlad Ivanov revine în Slujitorii/Sluzobnici (Regia: Ivan Ostrochovsky, în coproducţie cu Libra film şi Hai Hui, plus CNC şi TVR).

 • Cei 2 K: Kirk Douglas şi King Vidor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 2 K: Kirk Douglas şi King Vidor

  De 12 ani încoace ştiu că la Berlinale fericirea absolută a cinefilului se resimte la clasice. Odată în plus a fost un maestru al Hollywood-ului King Vidor (despre care o să mai scriu în relatările următoare) şi un western (e doar îngrijorător că e genul preferat al dictatorilor, inclusiv al lui Nea Nicu!), Man without a star (1955), cu recent dispărutul centenar Kirk Douglas, omul cu 3 gropiţe şi în plină formă fizică.

 • Cine e Jerry, la Berlinala 70?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine e Jerry, la Berlinala 70?

  Pentru majoritatea celor veniţi de la Bucureşti, Berlinala a început într-o dată foarte specială pentru numerologi: 20.02.2020, şi asta pentru că era singura cursă directă, un Ryanair, care, după ce a aterizat şi am ajuns în taxi, deja postului de radio german îi zicea Paradiso, prin urmare tot felul de semne care ar trebui să însemne 10 zile de fericire cinematografică!

 • Primele reacţii de la Berlinală, după proiecţia „Malmkrog“, regizat de Cristi Puiu: „O capodoperă plină de intesitate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele reacţii de la Berlinală, după proiecţia „Malmkrog“, regizat de Cristi Puiu: „O capodoperă plină de intesitate”

  Filmul Malmkrog a avut premiera mondială vineri dimineaţă la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin, unde a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final. „O dramă de epocă cerebrală care îţi rămâne în minte”, notează criticul de film Peter Bradshaw în celebrul cotidian britanic "The Guardian".

 • Berlinala 2020 - Radu Jude, primul regizor român cu trei producţii în festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2020 - Radu Jude, primul regizor român cu trei producţii în festival

  Filmele „Tipografic Majuscul” şi „Ieşirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu istoricul Adrian Cioflâncă, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta. Este pentru prima dată când un regizor român are selectate în aceeaşi secţiune două filme.

Modifică Setările