Stiri despre berlinala

  95 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câştigător la Berlinală, noul film al lui Cristi Puiu, „Malmkrog“, va fi prezentat în avanpremieră la TIFF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigător la Berlinală, noul film al lui Cristi Puiu, „Malmkrog“, va fi prezentat în avanpremieră la TIFF

  Drama de epocă „Malmkrog“, pentru care Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru „cel mai bun regizor“ în cadrul Secţiunii Encounters la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin anul acesta, va avea premiera extraordinară pe marile ecrane franceze, urmând ca filmul să fie prezentat în România la TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

 • Grand Finale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grand Finale

  Noul director artistic italiano-francez Carlo Chatrian şi directoarea executivă Mariette Rissenbeek, o olandeză îmbrăcată în culoarea Zânei Azurii din Pinocchio şi cu elegante mănuşi stil Marilyn din Domnii preferă blondele (pentru că de la această ediţie va exista o conducere bicefală),

 • 6! Poliţia (şi ambulanţa)!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6! Poliţia (şi ambulanţa)!

  Personajele cele mai ataşante în această ediţie a 70-a a Berlinalei par a fi doctorii şi poliţiştii (şi străbunii lor, şerifii din western-urile retro), iar cele mai detestate, pe bună dreptate, securiştii din KGB-ul stalinist, până la cei din Stasi şi omologii lor din Slovacia (chiar Cehoslovacia, în anii 80), România şi Iran. E clar un duel permanent între bine şi rău!

 • Vlad Ivanov şi personajul său care îţi dă fiori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Ivanov şi personajul său care îţi dă fiori

  La 13 ani după Domnul Bebe, din 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, care a însemnat Palme d Or-ul pentru Cristian Mungiu la Cannes, şi în care avea un rol care îl făcea atât de antipatic încât publicul şi mai ales femeile îl urau visceral, Vlad Ivanov revine în Slujitorii/Sluzobnici (Regia: Ivan Ostrochovsky, în coproducţie cu Libra film şi Hai Hui, plus CNC şi TVR).

 • Cei 2 K: Kirk Douglas şi King Vidor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 2 K: Kirk Douglas şi King Vidor

  De 12 ani încoace ştiu că la Berlinale fericirea absolută a cinefilului se resimte la clasice. Odată în plus a fost un maestru al Hollywood-ului King Vidor (despre care o să mai scriu în relatările următoare) şi un western (e doar îngrijorător că e genul preferat al dictatorilor, inclusiv al lui Nea Nicu!), Man without a star (1955), cu recent dispărutul centenar Kirk Douglas, omul cu 3 gropiţe şi în plină formă fizică.

 • Cine e Jerry, la Berlinala 70?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine e Jerry, la Berlinala 70?

  Pentru majoritatea celor veniţi de la Bucureşti, Berlinala a început într-o dată foarte specială pentru numerologi: 20.02.2020, şi asta pentru că era singura cursă directă, un Ryanair, care, după ce a aterizat şi am ajuns în taxi, deja postului de radio german îi zicea Paradiso, prin urmare tot felul de semne care ar trebui să însemne 10 zile de fericire cinematografică!

 • Primele reacţii de la Berlinală, după proiecţia „Malmkrog“, regizat de Cristi Puiu: „O capodoperă plină de intesitate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele reacţii de la Berlinală, după proiecţia „Malmkrog“, regizat de Cristi Puiu: „O capodoperă plină de intesitate”

  Filmul Malmkrog a avut premiera mondială vineri dimineaţă la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin, unde a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final. „O dramă de epocă cerebrală care îţi rămâne în minte”, notează criticul de film Peter Bradshaw în celebrul cotidian britanic "The Guardian".

 • Berlinala 2020 - Radu Jude, primul regizor român cu trei producţii în festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2020 - Radu Jude, primul regizor român cu trei producţii în festival

  Filmele „Tipografic Majuscul” şi „Ieşirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu istoricul Adrian Cioflâncă, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta. Este pentru prima dată când un regizor român are selectate în aceeaşi secţiune două filme.

 • Berlinala 2019 - zilele 8, 9 şi 10
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2019 - zilele 8, 9 şi 10

  8-9-10, cine-i nu-i gata îl iau cu lopata. Cel mai mult în aceste ultime 3 zile s-a vorbit despre Dieter Kosslick, cel pe care îl supranumisem Kaiserul acum câţiva ani într-o cronică.

 • „Monştri.“ câştigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel, în cadrul secţiunii Forum a Berlinalei 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Monştri.“ câştigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel, în cadrul secţiunii Forum a Berlinalei 2019

  Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil şi surprinzător”, filmul „Monştri.“ al lui Marius Olteanu a fost apreciat şi de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel şi câştigă titlul de Cel mai bun film din secţiunea Forum la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

 • Berlinala 2019 - zilele 6 şi 7
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2019 - zilele 6 şi 7

  Din păcate, s-a adeverit bănuiala mea pe care nici n-am îndrăznit s-o aştern în scris, spunându-mi că e doar paranoia deceniilor de comunism trăite.

 • Berlinala 2019 - zilele 4 şi 5
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2019 - zilele 4 şi 5

  Şi au rămas doar... 16, ca să citez din piesa Agathei Christie, al cărei vechi titlu a devenit incorect politic: Zece negri mititei. Ei bine, nu mai sunt la Berlinală 17 titluri în competiţia oficială (nu degeaba italienii socotesc că e un număr cu ghinion:)), pentru că One second n-a fost gata şi în ultima clipă a fost înlocuit cu Hero al aceluiaşi Zhang Yimou, din... 2002!

 • Berlinala 2019 - ziua 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2019 - ziua 3

  Zi mare pentru CineRomânia! N-am apucat să citesc vreun horoscop, dar le-aş sugera specialistelor să facă unul şi pentru cinematografia noastră, pentru că atunci când vezi atâta sincronicitate jungiană nu poţi să nu constaţi că e ceva în stele pentru starurile de cinema.

 • Berlinala 2019 - zilele 1 şi 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinala 2019 - zilele 1 şi 2

  După o călătorie de o oră şi 61 de minute (după cum ne-a anunţat stewardesa de la Ryanair (o fi crescut şi ora de când cu Roborul!), am ajuns la Berlin, unde nu puteai trece la automatele pentru paşapoarte pentru că nu mergeau şi taxiurile erau hăt departe. În schimb, ca de obicei, primitor foarte dragul meu Hotel Ibis Budget, unde, de 12 ani, în parte e acelaşi personal care se bucură întotdeauna de ciocolata Dracula!

 • Agustí Villaronga, premiat cu Ursul de Argint, între actorii care se
alătură distribuţiei filmului „Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agustí Villaronga, premiat cu Ursul de Argint, între actorii care se alătură distribuţiei filmului „Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu

  Regizorul Corneliu Porumboiu filmează pentru cel de-al cincilea lungmetraj de ficţiune al său, „Gomera”, în Spania, iar printre actorii care se alătură distribuţiei peliculei se numără şi Agustí Villaronga, premiat cu Ursul de Argint pentru regia filmului „El Mar”, la Berlinala din 2000, respectiv cu trei trofee Goya de-a lungul anilor.

 • „Touch Me Not“, filmul românesc selectat în competiţia Festivalului de Film de la Berlin, lăudat de presa străină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Touch Me Not“, filmul românesc selectat în competiţia Festivalului de Film de la Berlin, lăudat de presa străină

  Filmul ”Touch Me Not” (Nu mă atinge-mă), regizat de Adina Pintilie, a fost proiectat la Festivalul de Film de la Berlin, stârnind reacţii contradictorii. Mai mulţi spectatori au părăsit sala la scurt timp de la începerea proiecţiei, iar la final, publicul rămas în sală a aplaudat îndelung filmul regizat de româncă. Presa străină de specialitate apreciază filmul, considerându-l unul dintre competitorii serioşi la trofeele Berlinalei 2018.

 • Nu atingeţi filmul şi pe autorii lui!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu atingeţi filmul şi pe autorii lui!

  Se află în plină desfăşurare unul din cele mai prestigioase evenimente cinematografice ale lumii: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (15–25.02.18). Fondată în plin război rece, Berlinala a ajuns la a 68-a ediţie, iar cele 400 de pelicule prezentate continuă să stârnească acelaşi interes din partea spectatorilor, plasându-l în top, la capitolul participării publicului plătitor.

 • Berlinală Bătrânului Continent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlinală Bătrânului Continent

  Dacă am considera şi Rusia o ţară eminamente europeană, ceea ce nu e cazul, s-ar putea numi Berlina Bătrânului Continent.  Asta mai ales în perioada în care se petrece tulburătorul film: Dovlatov, destinul unui mare scriitor nefericit, interzis în ţara sa, pus în imagini şi conversaţii, cu mare minuţiozitate de Alexei German Jr.

 • „Fotbal infinit“, comedia lui Corneliu Porumboiu despre fotbal şi condiţia umană, are astăzi premiera mondială la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fotbal infinit“, comedia lui Corneliu Porumboiu despre fotbal şi condiţia umană, are astăzi premiera mondială la Berlin

  Cel mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu va fi prezentat astăzi în cadrul Festivalului Internaţional de la Berlin, în secţiunea Forum, potrivit unui comunicat de presă al producătorului. Filmul porneşte de la ideile unui funcţionar din Vaslui care are curajul să îşi pună întrebări despre regulile fotbalului: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport între fotbal şi viaţă?

Modifică Setările